muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Les Vies acusa IB Confidencial d'haver intentat gravar-los amb càmera oculta

Els fets denunciats es remunten a la polèmica realització d'un documental sobre Son Espases

La portaveu de la Plataforma pel Parc de les Vies, Àngels Fermoselles, afirmà ahir que també a ella l'havien perseguit les càmeres ocultes d'IB Confidencia. Per aquest motiu, la mateixa Fermoselle s'ha dirigit al Consell d'Administració d'IB3 per «posar en evidència les actuacions, en el nostre judici poc ètiques, per intentar desprestigiar les entitats ciutadanes». Els fets denunciats es remunten a finals de febrer, tot just quan El Mundo TV preparava el polèmic programa sobre Son Espases -emès per la cadena autonòmica a començaments de març-, el qual havia d'obrir la sèrie de reportatges d'actualitat d'IB Confidencia.

Aleshores, una suposada redactora, que responia al nom d'Isabel Sañudo, intentà contactar amb Fermoselle per fer-li una entrevista per un programa sobre turisme. Tot i que la portaveu de la Plataforma la remeté a altres instàncies, com el Foment del Turisme, la suposada redactora insistí fins a l'extrem de quedar amb ella a la feina i prendre una cafè juntes, «sense càmeres» i durant deu minuts. Fermoselle entengué les presses de Sañudo quan aquell mateix vespre s'emeté el vídeo de Son Espases, en què s'intentava «restar credibilitat a la Plataforma Salvem la Real» i, alhora, ajuntar sota un mateix denominador comú -«oposar-se al Govern»- altres moviments ciutadans «independents i altruistes» de les Balears. La portaveu de la Plataforma pel Parc de les Vies insta els membres del Consell d'Administració d'IB3 a fer la reflexió sobre «la diferència important que existeix entre la crítica ciutadana i fer oposició, que és la mateixa que separa l'actitud política de la purament partidista». Al mateix temps, demana a la cadena que renunciï «definitivament a les intencions de desprestigiar amb informacions esbiaixades i enganyoses determinats col·lectius ciutadans».

No obstant això, convé assenyalar que l'escrit de Fermoselle és conseqüència directa de la carta amb la qual la directora general de l'ens públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears, Maria Umbert, respongué a les primeres queixes de la Plataforma pel tracte rebut en els informatius d'IB3 ràdio i televisió. Umbert despatxà els retrets de Fermoselle amb l'argument que «s'ha de guardar la proporcionalitat de l'aparició dels grups socials respecte la seva representativitat real a la societat». És a dir, que intentassin trobar l'espai que els correspon realment a altres mitjans «amb un àmbit territorial més adequat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.