cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

El poble recobra la seva història amb la reestrena del cinema La Unión

Les instal·lacions del nou espai cultural podran acollir 250 persones

Ara ja en deu fer devers cinquanta anys, que amb l'arribada dels primers aparells de televisió els serverins, sense sospitar-ho, decidiren el futur del cinema La Unión. Eren els anys 60, i sense espectadors i en plena decadència, l'antiga sala de projeccions apagava els llums i tancava les portes. Però ahir, com si d'una pel·lícula de Hollywood es tractàs, aquell antic cinema es vestia amb les seves millors gales per donar la benvinguda de nou als serverins i rebre'ls amb els braços oberts.

«A partir d'avui la vida cultural del nostre municipi viurà un canvi radical, que modificarà la nostra forma de fer cultura i l'enriquirà espectacularment», assegurà el batle, Damià Ripoll.

La nova sala, rehabilitada per l'empresa Coemsa, té capacitat per a 250 persones assegudes, i ja s'hi han programats els actes prevists per als tres primers mesos. És un espai cultural, ubicat ben al centre del poble i que ha de permetre, en qualsevol època de l'any, la projecció de films d'actualitat, la representació d'obres teatrals, espectacles musicals o concerts; com també el muntatge d'exposicions, la presentació de llibres o conferències, etc.

La història del cinema s'inicia el 1933 amb la seva inauguració, en temps de la República. Durant la Guerra Civil es reconvertí en quarter del bàndol nacional, i un cop acabat el conflicte tornà a servir per exhibir-hi pel·lícules i obres teatrals. Ja en els anys 50 s'amplià perquè hi fossin possibles les projeccions en cinemascop. Després arribà la decadència, fins ahir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.