nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
15°

La bona ocupació de la Setmana Santa enceta una temporada similar al 2006

Entre un 55 i un 60 per cent de la planta hotelera de Mallorca romandrà oberta

89634
La celebració de la Setmana Sant per abril propicia l'afluència de turistes, per la previsió d'un clima més benèvol.

Un 85 per cent d'ocupació és la xifra que preveu la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM) per a aquesta Setmana Santa. Una dada molt similar a la de l'any passat, per a una temporada que s'espera que assoleixi les xifres de 2006.

A Mallorca es calcula que entre un 55 i un 60% dels establiments hotelers obriran les seves portes durant les festes de Pascua i a partir de l'1 de maig, aprofitant el pont, el 100%.

En tot cas, el president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Cañellas, estima que per al conjunt del mes d'abril l'ocupació arribarà al 60 per cent. Tant ell com el president dels hotelers de la Platja de Palma, Francesc Marín, coincideixen que durant les setmanes que segueixen les vacances de Pasqua, es produirà una «baixada forta».

Per zones, la Platja de Palma, Calvià i Palma mateix són aquelles on s'espera una ocupació millor. La majoria de visitants que arriben aquests dies a les Illes ho fan a través d'un paquet turístic. «El client directe per mitjà d'internet es troba encara enfora de tenir un pes important», assegura Marín. Per altra banda, assenyala que els mesos d'hivern a la Platja de Palma no han registrat grans xifres d'arribades de turistes, fet que contrasta amb les dades presentades pel Govern, amb augments de fins al 19 per cent.

Les previsions d'aquests dies confirmen la tendència de recuperació del mercat alemany i el britànic, segons les previsions dels hotelers. Per altra banda, i com ja és tradicional durant aquestes dates, els turistes espanyols i els residents mateixos de les Illes són dels clients principals dels hotels.

Pel que fa als agroturismes, les previsions n'assenyalen una ocupació de devers els 80 per cent. Una xifra que la gerent de l'associació, Brigitte Foster, valora com a molt positiva, ja que suposa un augment del 15 per cent.

Els preus d'aquests establiments oscil·len entre 60 i 750 euros per vespre, amb un lleu augment sobre les referències de l'any passat. El mateix succeeix amb els preus de la resta d'hotels. Tot i així, els empresaris esperen un increment de la rendibilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.