La superfície dedicada a agricultura ecològica s'ha duplicat en 4 anys

Milers de persones assistiren a la Diada d'alimentació a Porreres

TW
0

L'agricultura ecològica està en auge i ahir quedà demostrat a Porreres. Entre 2002 i 2006, les hectàrees de sòl destinades a producció ecològica es va duplicar i passà de 8.945 metres quadrats als 18.840 de l'actualitat. Aquest augment també ha estat paral·lel als productors (pagesos i transformadors), que han passat de 261 a 428.

Foren aquestes algunes de les dades que es feren públiques en el marc de la primera Diada de l'alimentació ecològica, que amb el lema «Som el que sembram» congregà centenars de productors i transformadors d'aliments provinents de totes les Illes al puig de Monti-sion de Porreres.

La cita fou tot un èxit de participació i demostrà l'acceptació que té l'agricultura ecològica sobretot entre els ciutadans estrangers, ara per ara més conscienciats que els illencs pel que fa als beneficis d'aquesta activitat pel medi ambient, pel pagès i, principalment, pel consumidor. De fet, arribar al gran públic és un dels handicaps de l'agricultura ecològica.

Per això, en el seu discurs, el president del Govern, Jaume Matas, digué que s'ha de treballar i potenciar l'agricultura ecològica «a les escoles, amb els infants i amb els joves, perquè són els consumidors del futur i els que més sensibilitat tendran» envers l'agricultura ecològica.

El que fa 20 anys fou «una iniciativa de quatre brusquers» i nasqué amb «escepticisme va a més de cada dia», declarà el president de l'Associació pel Foment de l'Agricultura Ecològica, Jaume Vadell.

El segell que distingeix els productes ecològics és una garantia d'alimentació de qualitat i de sostenibilitat ambiental. Un Consell Regulador controla tots els processos productius i transformadors abans d'atorgar el vistiplau a la comercialització del producte.

Tot plegat es féu palès ahir a Monti-sion, on milers de persones de diferents municipis pogueren comprar productes ecològics de tot tipus, participar en tallers com ara un d'amanides i tastar múltiples plats elaborats amb productes naturals i ecològics.

A banda del president Jaume Matas, a la comitiva d'autoritats hi eren presents la consellera d'Agricultura, Margalida Moner; el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, i el batle de Porreres, Joan Sastre, a més d'altres regidors i alts càrrecs del Govern balear.