algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Un poble, una bandera

'Diari de Balears' entrega demà als seus lectors la bandera de Mallorca

66440
Marai Antònia Munar visità ahir les nostres instalacions del polígon de Son Valentí juntament amb el director de DdB, Miquel Serra, on veieren les banderes a punt de ser repartides.

Diari de Balears regalarà demà als seus lectors la bandera de Mallorca per iniciativa del Consell, que vol convertir la senyera en la gran protagonista dels actes programats per commemorar la Diada. El Consell ja ha demanat als ciutadans que el proper 12 de setembre pengin «la bandera al balcó» com a signe de mallorquinitat.

La institució ha preparat 110.000 senyeres, amb unes dimensions d'un metre per 1'65 metres, amb motiu de la Diada. Una part d'aquestes s'entregarà amb eBalears.

El Consell també vol implicar a totes les institucions de l'illa per donar protagonisme a la senyera i ja s'hi ha adreçat per tal que el proper dia 12, en què es commemora el desè aniversari de la Diada, llueixin a les seves façanes la bandera de Mallorca, una de les princials senyes d'identitat.

L'Objectiu de la institució insular és promocionar la bandera mallorquina com a símbol de l'illa. Precisament per això, aquesta assoleix enguany major protagonisme, tant en els cartells commemoratius, com en actes. Així la senyera serà la protagonista d'un acte previst l'11 de setembre. A les 11.30 hores i als jardins de la Misericòrdia, s'hissarà una gran bandera de Mallorca al so de La Balanguera.

La senyera de Mallorca és una de les més ben documentades de la Corona d'Aragó. Una de les primeres notícies que se'n té és de 1269, quan Jaume I concedeix a la Universitat de la Ciutat de Mallorca el privilegi d'usar un segell propi en què apareixen les quatre barres i el castell de l'Almudaina. Aquest segell és l'antecedent de la bandera, l'escut i el senyal de les institucions de les Illes Balears.

Però no serà fins l'any 1312 quan el rei Sanç de Mallorca estendrà aquesta bandera a tot el Regne. A partir d'aquest moment, les quatre barres amb el castell de l'Almudaina esdevenen la base de la bandera i de l'escut de l'illa de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.