algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

La Mesa Agrària censura Moner per la «deixadesa» a cercar solucions

Demanen que un 5% de la carn per fer sobrassada sigui mallorquina

La Mesa Agrària de Mallorca, entitat que agrupa una sèrie de patronals agràries, qualificà ahir la gestió de la consellera d'Agricultura, Margalida Moner, com de «mancada de voluntat per cercar solucions reals al camp mallorquí».

«La gestió de la Conselleria consisteix a apedaçar, mitjançant accions puntuals, problemes d'alguns subsectors de l'agricultura, com ara són el subvencionament de certes obres de millora en infraestructura o maquinària», assegurà Biel Torrens, president de la mesa.

Propostes
Els membres de la Mesa pensen que per reactivar el sector porcí hauria de ser un requisit que la sobrassada que es fa de manera industrial a Mallorca, fos feta amb carn de porc criat aquí, com a mínim en un 5%.

Actualment això no és així. Quasi el 100 per cent de la carn que es fa servir per fer la sobrassada és de fora.

Els productors de porcs es queixen que «els fabricants de sobrassada la venen amb la Indicació Geogràfica Protegida de Mallorca». «Això és una farsa -digué Torrens- perquè de porc mallorquí, no en té gens. Els comerciants es beneficien de la imatge de Mallorca, però els guanys no repercuteixen en els pagesos».

Una altra de les propostes de la Mesa Agrària és que es faci servir gra mallorquí per engreixar els porcs. «Així, de rebot, també milloraria el sector dels cereals», afirmà el portaveu de la Mesa.

La Mesa pensa «que s'hauria de posar sobre la taula el Pla de Viabilitat del sector lacti que es redactà fa dos anys i que es troba dins un calaix».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.