algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

Oberts al trànsit els quatre carrils de l'autovia des de Palmanova a Peguera

Falta per executar el Passeig Calvià, l'enjardinament i l'última capa de rodolament

El Govern no podrà inaugurar aquest estiu l'autovia Palmanova-Peguera, però almenys ha aconseguit posar en funcionament els quatre carrils del tronc central de la via ràpida. Ahir, Mabel Cabrer, consellera d'Obres Públiques, assistí a l'acte de posada en servei de l'autovia just dos anys després de l'inici de les obres de reconversió de l'antiga carretera comarcal Palmanova-Peguera en autovia, una via que suporta un trànsit diari de 30.000 vehicles.

L'obertura dels quatre carrils garantirà la fluïdesa del trànsit durant els mesos estivals, encara que les feines per concloure el projecte es prolongaran fins a finals d'any.

Durant l'estiu es farà la pavimentació i instal·lació del sistema del reg de Passeig Calvià i l'enjardinament tant de l'autovia com del passeig, obres que no interferiran en el trànsit. També es realitzarà el recobriment de terra del fals túnel del Coll den Gorvió, que té una llargada de 195 metres, i la seva posterior revegetació per donar continuïtat a l'ANEI que havia quedat separat per la carretera.

Serà, a partir del 15 de setembre, quan s'instal·larà l'última capa de rodolament i el trànsit es tornarà a interrompre.

A més dels quatre carrils, ahir també es posaren en funcionament tots els enllaços que té la carretera, excepte el ramal de sortida de Peguera-La Romana, el ramal d'accés a la depuradora i al polígon de Son Bugadelles i el vial que comunicarà l'enllaç de la Costa den Blanes i el de Santa Ponça.

«Realment ha estat una obra tècnicament complicada i en la qual s'han aplicat importants mesures correctores», destacà Cabrer, qui visità les obres acompanyada del batle calvianer Carlos Delgado; Josep Morell, cap del Departament d'Obres Públiques, i Marc Marino, responsable de l'assistència tècnica que dirigeix el projecte.

El projecte ha consistit en el desdoblament de l'antiga carretera, excepte en un tram de 1.200 metres que discorre per un nou traçat per allunyar el trànsit de la zona urbanitzada, i té característiques d'autovia amb dos carrils en cada sentit i una mitjana elevada de dos a quatre metres d'ample. S'han mantingut els enllaços de Cala Figuera, Santa Ponça, Costa de la Calma i Peguera, encara que les dimensions dels mateixos són espectaculars. A més, s'ha executat la ronda de Peguera que transcorre des de l'enllaç de la Romana fins a la carretera d'és Capdellà.

L'obra ha costat 49,3 milions, que avançarà el Govern balear fins que hi hagi resolució judicial. Aquesta obra estava inclosa al conveni de carreteres subscrit amb el Govern d'Aznar i que es troba als tribunals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.