algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

S'Institut invertirà 3,5 milions en una seu per unificar la gent gran

El nou i modern edifici serà construït en el quarter dels sementals

L'antic quarter dels sementals de Manacor acollirà una gran seu per a la tercera edat de la ciutat on s'unificaran les quatre associacions de persones majors existents a la ciutat. S'Institut de Serveis Socials i Esportius construirà un local multifuncinal de grans dimensions amb un projecte que costarà 3'5 milions d'euros. A més de les dependències per a les persones majors, també s'habilitarà una zona que serà destinada a la seu de s'Institut a la comarca de Manacor.

El ple del Consell de Mallorca del proper dilluns té previst aprovar un conveni entre s'Institut i l'Ajuntament de Manacor. Amb l'acord, l'administració local es compromet a cedir l'ús de part del quarter dels sementals. Per la seva banda, s'Institut es compromet a realitzar una inversió de 3.558.268 euros per a les obres.

Desallotjat
L'antic quarter dels sementals acollia fins fa uns dos anys l'escola d'adults, però va haver de ser desallotjada a causa del seu mal estat. Des d'aleshores, la zona del pati i algunes sales són utilitzades per la brigada municipal. L'edifici està ubicat entre el carrer Lepant i l'estació de tren, on estarà la façana principal de l'edifici que impulsa s'Institut i l'Ajuntament de Manacor.

A la capital del Llevant hi conviuen en locals diferents quatre associacions de la tercera edat: La Llar, Verge de Lluc, Manacor i Comarca i la de Viudes. L'objectiu és unificar-les en una única entitat per tal d'acabar amb la diversificació, canalitzar millor les ajudes i fer més efectiva la coordinació de viatges, tallers, cursos i altres activitats.

L'edifici comptarà amb múltiples sales per a la celebració de diverses activitats tant per a grups reduïts com per a activitats multitudinàries i estarà especialment adaptat per a l'ús òptim i la comoditat de la gent gran.

La unificació de les quatre associacions de la tercera edat és un dels objectius del departament de Serveis Socials i restava pendent però aconseguir un edifici en condicions del gust dels usuaris.

Tal com publicà aquest diari, abans de prendre cap decisió en aquest sentit l'Ajuntament de Manacor va demanar l'opinió de presidents i representants de les quatre associacions que veuen amb bons ulls la possibilitat d'unificar-se.

La intenció és que hi hagi un únic president i una junta amb vocals. Però tot plegat s'impulsarà de forma definitiva quan la nova seu sigui una realitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.