cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

El 50% dels joves que practiquen el 'botelló' comença als 15 anys

Un estudi de l'Ajuntament revela per primera vegada el seu perfil

El 51,89% dels joves que practiquen el «botelló» a Palma declara haver-se iniciat a aquesta moda entre els 15 i 16 anys. Un estudi realitzat per l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Creu Roja, revela per primera vegada el perfil dels usuaris d'aquesta peculiar modalitat d'oci nocturn que concentra cada cap setmana 1.500 joves al passeig Marítim.

La majoria són estudiants d'entre 14 i 18 anys, i no els mou cap motiu en concret llevat d'estar amb els amics o conèixer nova gent. Fan el botelló entre dues i quatre vegades al mes i un terç dels enquestats declara consumir altres drogues a més de l'alcohol. La despesa mitjana és de 9 euros per cap i el consum de begudes d'alta graduació es situa al voltant de la mitja botella per persona. Tot i no ser del tot conscients del risc de la seva pràctica, la majoria admet que «deixar brut el lloc» és el comportament que s'associa a la pràctica del «botelló».

El regidor d'Esports i Joventut, Rafa Duran; la regidora de Serveis Socials, Margalida Ferrando; la directora general de Joventut, Esperança Crespí, i la representant de la Creu Roja, Vanesa Colomar, presentaren ahir els resultats d'aquesta enquesta practicada a 1.500 joves de Palma, els mateixos que es calcula omplen cada cap de setmana el passeig marítim de Palma.

Alternatives
Duran anuncià que el mes de juliol es posarà en marxa un pla pilot per tal de crear alternatives dissuassòries a la pràctica del botelló. En concret, el responsable municipal es referí a l'obertura els vespres fins a les tres de la matinada del poliesportiu de Son Cotoner. La mesura sorgeix en resposta als suggeriments plantejats pels propis joves, es desenvoluparia durant el mes de juliol i el seu objectiu és proporcionar als joves altres formes d'oci nocturn com la pràctica de l'esport durant les nits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.