cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
33°

El reglament del cementeri serà modificat per actualitzar els títols

La Sala atorgarà sepultures provisionals per les dificultats existents

J.M.SASTRE.Manacor.
L'Ajuntament de Manacor es veurà obligat a modificar el reglament de règim interior del cementeri municipal amb l'objectiu de desbloquejar i agilitar l'actualització de la titularitat de les tombes.

La principal novetat serà que l'Ajuntament podrà expedir títols provisionals als potencials titulars sempre que compleixin els requisits mínims. Per un altra banda, que tenguin el títol del posseïdor o d'altre que tenguin drets els titulars dels quals vénen sota la denominació «Germans de...» o «Familiars de...» que presentin dificultats per saber qui era el titular.

Aquesta concessió provisional de la titularitat serà per cinc anys durant els quals es podran fer inhumacions però no exhumacions. Passats els cinc anys, cada concessió es publicarà en el Botlletí oficial de les Illes Balears i en un periòdic de gran tirada i si no hi ha reclamacions, la titularitat serà concedida de manera definitiva.

Fa dos anys es va obrir el termini per actualitzar les titularitats de les sepultures i l'Ajuntament va rebre una allau de peticions de les quals de moment ha pogut tramitar unes 450 de manera satisfactòria.

Actualment queden devers 2.500 titulats en tramitació. Molts d'ells tenen problemes per acreditar la documentació necessària.

L'edil encarregat del cementiri, Antoni Sureda, explicà que els principals problemes són en el fet que «per diferents motius molts de titulars no poden justificar o demostrar la condició d'hereus d'una sepultura». El major problema és quan els que reclamen la titularitat són familiars «molt llunyans» els llinatges dels quals no coincideixen amb els dels concessionaris originaris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.