algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

Una manipulació presenta Pere A. Serra com un insultador de jutges

«El Mundo» tergiversa un article de Joan Riera a «Diari de Balears»

R.L. Palma.
El diari El Mundo posà ahir en boca de Pere A. Serra, president-editor de Diari de Balears, que el jutge de l'Audiència Provincial Carlos Gómez és «una bèstia que aplica la llei amb els peus», «un discapacitat i una nul·litat en redactar sentències», i «de fer el mateix amb la llengua de Cervantes que Bush a Bagdad», a més de ser una «mosca» i «cacic».

Aquestes desqualificacions al jutge Carlos Gómez formen part de la descontextualització d'un article publicat dissabte passat a Diari de Balears per Joan Riera. El director adjunt d'aquest rotatiu, arran de la sentència de l'Audiència Provincial que permet «l'ampliació de la crítica permissible» en personatges de rellevància pública, escrigué i firmà un article «des d'una perspectiva lúdica i no feridora» i «amb tot el respecte» cap al magistrat Gómez Martínez, segons indicà a l'inici. Riera emprà la tècnica literària de «l'oxímoron» -la contraposició de termes de significat oposat- amb animus iocandi, una combinació que suprimeix el sentit «denigratori», segons ha sentenciat l'Audiència Provincial. En paraules del mateix Carlos Gómez, el «gènere burlesc no sempre pot ser considerat com atemptatori del dret de l'honor, perquè això significaria una important limitació de la llibertat d'expressió. La burla no atempta contra l'honor dels destinataris quan l'animus iocandi apareix com a expressió de crítica i no com a instrument d'escarni».

Frases elogioses
Tanmateix, el diari El Mundo suprimí de manera intencionada de l'article de Joan Riera les frases elogioses cap al jutge i presentà les burlesques amb ànim feridor i denigratori, posant-les en boca de Pere A. Serra.

El dia anterior, El Mundo assegurà també que Pere A. Serra acusava el jutge Carlos Gómez i la Sala Tercera de l'Audiència de prevaricació. Gómez és el ponent d'una sentència que desestima una demanda de Pere A. Serra contra tres periodistes deDiario de Mallorca per insults. Això no obstant, un article editoral subscrit per tots els mitjans del Grup Serra mostrà «tot el seu respecte» per aquesta decisió judicial, que ha estat recorreguda al Tribunal Suprem, i una raonada «preocupació» perquè la doctrina que l'empara permet la via lliure a l'insult de les persones de relleu públic, jutges inclosos.

Tant l'article de Joan Riera de dissabte passat com l'editorial, publicat divendres, poden ser consultats a la web www.diaridebalears.cat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.