cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Uns 70 establiments hotelers han pujat de categoria a Mallorca des del 2003

La majoria dels canvis en les estrelles són per passar a tenir-ne o quatre o tres

75956
El Nixe Palace és un dels pocs exemples de reconversió per obtenir la categoria de cinc estrelles a Mallorca.

Seixanta-set establiments de Mallorca, entre hotels i apartaments, han canviat de categoria per pujar en el nombre d'estrelles o claus des de l'any 2003 fins avui, segons dades de la Conselleria de Turisme.

La majoria d'establiments que ha sol·licitat el canvi ho ha fet per passar a tenir 4 o 3 estrelles. En concret, foren 25 en el primer cas i 26 respecte del segon.

Els hotels de major i de menor categoria són els que han experimentat menys canvis. Només tres de 4 estrelles han optat per passar a tenir-ne 5, tots a Palma o a prop de Palma. Són el Maricel, el Gran Meliá Victoria i el Nixe Palace.

El mateix succeix en el cas dels establiments d'una sola estrella que han passat a dues. Des de 2003, han estat sis els que ho han aconseguit.

Segons les xifres de la Conselleria de l'any 2005, Mallorca té 557 establiments purament hotelers. D'aquests, 52 han demanat en els tres darrers anys un canvi de categoria. Això significa que gairebé el 10% de la planta hotelera ha incrementat el nombre d'estrelles.

En el cas dels apartaments, només han estat set els establiments que han rebut el vistiplau de la Conselleria per procedir a un canvi de categoria, dos per passar a tenir 4 claus, quatre per obtenir la tercera i només un per ser de dues.

Aquells inclosos en la denominació d'hotel apartament són vuit, cinc dels quals han obtingut la categoria de quatre estrelles, dos de tres estrelles i un de dues.

En l'anàlisi de les dades, destaca que un 28% dels establiments afectats per les reconversions s'ubica a les zones de Palma i de Calvià.

El director d'Ordenació i Planificació Turística, Josep Aloy, recorda que tot i aquests canvis de categoria des de la Conselleria de Turisme no han autoritzat cap nova llicència, llevat de qualque cas d'hotel rural o d'hotel de ciutat. «El creixement ha estat zero durant els tres darrers anys», afirma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.