nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Les grans constructores es fixen com a objectiu la concessió de Son Espases

És el de major import de tot Espanya, amb 778 milions d'euros

Les constructores espanyoles que concursen en l'adjudicació de vint centres sanitaris que s'iniciaran a Espanya abans que acabi la legislatura centren la seva atenció en els hospitals de Son Espases i en el de Toledo, que són els de major licitació econòmica.

Segons informà ahir el diari Cinco días, les grans constructores s'han marcat com un dels seus principals objectius la licitació pel nou hospital de Son Dureta, ja que és el de major import econòmic de tot Espanya, amb 778 milions d'euros, molt per davant del futur hospital de Toledo (371 milions).

Segons el rotatiu, dotze comunitats, a més de Melilla, tenen previst adjudicar més de vint nous centres, reformes i ampliacions importants abans que acabi la legislatura, encara que la partida de l'hospital de Son Espases lidera amb escreix la inversió prevista, que en un principi anticiparan les constructores i que després recuperaran en forma de canon anual. El diari assegura que opten a la concessió les Unions Temporals d'Empreses (UTE) formades per Dragados, FCC i les illenques Melchor Mascaró i Llabrés Feliu; Acciona-Ortiz Construcciones-Matías Arrom Bibiloni; Testa-Construcciones San José-Sacyr-\132 Tecnocontrol; OHL-Inabensa-BovisFerratur; Ferrovial i Sampol.

El Govern està estudiant quina és l'oferta més adequada en funció dels barems tècnics i econòmics establerts. La concessió ha sortit a concurs per un valor superior als 778 milions d'euros, dels quals més de 233 milions es destinaran a construir l'hospital i a comprar l'equipament bàsic, a més de contractar les assegurances corresponents. La resta de l'import de licitació, que puja a 545 milions d'euros, es dedicarà a cobrir les despeses d'explotació dels serveis no clínics durant un període de 30 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.