algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Projecte Home diu que l'edat d'inici al consum de 'coca' baixa als 15 anys

El 50% de les persones que atén l'entitat és addicte a aquesta droga

Projecte Home alertà ahir del descens de l'edat d'inici al consum de cocaïna entre els joves de Balears, que es sitúa en els 15 anys, i asegurà que el 50% de les persones que atenen actualment arriben als programes especialitzats a causa de l'addició a aquesta substància.

Segons exposà ahir el president de Projecte Home, Tomeu Català, en la presentació d'un informe sobre la situació del consum de cocaïna a Balears, l'addició a aquesta droga «és molt més gradual que la de l'heroïna i tarda en fer-se patent uns 8 anys» com a conseqüències de les «complicacions» a què es veu sotmesa la persona afectada, que van des dels problemes de salut, principalment psiquiàtrics, fins als legals.

Al respecte, Català explicà que un 16% de les persones ateses a Projecte Home per cocaïna tenen antecedents penals, freqüentment per petit tràfic de la substància, que per altre part, també és de casos de violència de gènere, absentisme laboral i conducció temeraria, entre altres.

Per Català, el consum i l'addicció de cocaïna està creixent considerablement i, en aquest moment Projecte Home considera que 1 de cada 4 joves d'entre 14 i 18 anys de les Illes ja l'ha provada alguna vegada.

Altre dada a tenir en compte es l'elevat número de consumidors que manquen de feina i això no obstant, la despesa mensual d'un addicte a aquesta droga s'estima en uns 1.300 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.