cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Crítics d'UM i renovadors del PSM llancen un projecte comú «de futur»

Els dirigents més destacats d'ambdós sectors es reuniren dimecres

J.M.SASTRE. Comarca.
El denominat sector crític d'UM i els renovadors del PSM impulsen un nou projecte nacionalista «de futur» en comú, que començà a gestar-se la nit del passat dimecres a un sopar celebrat en un restaurant de Vilafranca.

Per part d'UM, hi foren presents l'exbatle de Pollença i nou conseller d'Identitat Cultural i Patrimoni, Joan Cerdà i el regidor Martí Ochogavía; el primer edil de Porreres, Joan Sastre i el tinent de batle, Bernat Bauçà i el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer amb Josep Melià. Del sector renovador, hi havia el batle de Vilafranca, Jaume Sansó; l'ex de Santa Eugènia, Mateu Crespí i el regidor de Sóller, Miquel Gual.

Encara que no es va prendre «cap acord concret», el ventall de possibilitats que obre el futur, ja es digui fusió, nou partit o entesa, fou present en tot moment a la sala. Durant les més de tres hores que van estar asseguts, les dues parts s'estudiaren mútuament i van concloure que «les postures són molt properes i les relacions excel·lents».

Van debatre sobre l'estat del nacionalisme a Mallorca i coincidiren en «el projecte de país, de creure en la terra i no tant en els partits i els càrrecs». Així mateix consideren que «el futur del nacionalisme de l'Illa passa per un enteniment entre les dues parts».

La llista d'integrants a aquesta iniciativa no es limitaria a crítics d'UM i renovadors del PSM. Es podria reforçar amb l'adhesió de dirigents d'altres pobles com els independents de Son Carrió (les relacions dels crítics amb el batle Mateu Puigròs són «molt bones»), el sector crític de sa Pobla que abandonà UM i l'independent de Consell.

Eleccions
El sopar de dimecres fou una primera presa de contacte, hi haurà més reunions per continuar parlant del futur. Un futur que pot no ser molt llunyà i es pot aclarir després de les eleccions del 2007. De fet, els assistents apuntaren que els comicis marcaran un punt d'inflexió: «Ara és prest però després i segons els resultats...».

Els renovadors del PSM mantenen que: «Ara ells (els crítics) estan a UM però se sentirien molt còmodes en un projecte en comú, tot i que encara poden fer molt a UM i UM sense ells no faria res».

Ahir a la nit se celebrà una reunió a Santa Eugènia amb agrupacions del PSM que tenen la intenció d'abandonar el partit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.