algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

«Està clar que l'assassí de Stefie és un psicòpata i que el mòbil va ser sexual»

El capità de la Guàrdia Civil de Palma declara en el judici que es fa a Alemanya

Per espai de dues hores Bartolomé del Amor, capità de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Palma, desgranà davant del tribunal alemany de Wüppertal els detalls més rellevants del crim d'Stefie. El comandant que aclarí el cas i el forense mallorquí López Bermejo foren ahir els dos testimonis de pes a la cort que jutja a Thorsten T. per l'assassinat de l'adolescent de s'Arenal.

Del Amor relatà la investigació que dirigí entre agost de 2002 i gener de 2003 i respongué a les preguntes del president jutge del Tribunal, de l'advocat de l'acusació particular i després del fiscal. L'últim a preguntar fou el lletrat defensor de Thorsten, que només s'interessà per algunes dates.

Del Amor reconegué que al principi l'alemany no apareixia entre els sospitosos, sobretot perquè es desconeixia que la mare de «Stefie» li havia llogat una habitació. S'investigà el padrastre i amics, fins que sorgí la sinistra figura de Thorsten. «És clar que és un psicòpata i que el mòbil del crim fou sexual», digué el capità.

Comptà, amb detall, com una dada fou clau en l'esclariment del cas: Stefanie aparegué morta en una finca, vestida amb roba interior i mitjons. Lògicament algú la tregué de casa, ja que no pogué passejar amb aquella indumentària, i només Thorsten estava amb ella aquella nit del 2 d'agost de 2002. A més, faltava una manta, amb la qual embolicà el cos. I més proves: dies abans el llogater alemany havia comprat en una farmàcia cloroform, amb el qual suposadament narcotitzà Stefie.

Del Amor explicà que l'acusat li demanà prestat el cotxe al seu cap, per traslladar el cadàver al maleter. I l'últim punt en contra de Thorsten: fugí de l'Illa dos dies després d'aparèixer el cadàver.

El forense Julio López Bermejo, que practicà l'autòpsia, també parlà ahir al tribunal. Bermejo referí que el cos no presentava fractures ni cops, però sí restes de cloroform. Tanmateix, el cos estava en tal estat de descomposició que fou impossible determinar si havia estat violada.

El judici ja és a la recta final i seguirà després d'una pausa d'alguns dies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.