algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

La prostitució mou cada any a Mallorca més de 50 milions d'euros

El volum d'ingressos col·loca el sector entre els cinc primers de la Comunitat

104278
En alguns municipis com Calvià o Barcelona exercir la prostitució de carrer està perseguit i prohibit per l'Administració.

M.QUES. / E.P.Palma.
El volum de negoci de la prostitució a Mallorca sobrepassa els 50 milions d'euros l'any, segons un estudi presentat ahir a la UIB. Aquesta xifra converteix l'activitat en el quart o en el cinquè sector econòmic amb més pes a la Comunitat Autònoma.

El professor Lluís Ballester va informar que a les Balears més de 2.500 dones es dediquen a la prostitució, si bé prop de 900 pertanyen al «nucli dur», amb oferta diària de pràctiques sexuals considerades «d'alt risc».

Quant a l'altra part, són dones que no es dediquen a aquest ofici de manera exclusiva, sinó que l'exerceixen per obtenir un «complement dels seus ingressos econòmics».

Un 98% de les dones que exerceixen la prostitució a l'Arxipèlag són immigrants, i una gran part són «víctimes del tràfic de persones» encara que, segons explicà el professor Ballester, la xifra «és díficil» de determinar perquè són molt poques les que «decideixen denunciar-ho», davant les possibles represàlies de les màfies.

Per altra banda, Ballester alertà que la prohibició de la prostitució a molts de països d'Europa suposa una amenaça per a les zones turístiques, com ara les Balears, on l'entrada i la sortida de persones és constant i és el que converteix aquesta flexibilitat de moviments en un factor molt atractiu per als «clients». Aquest alt rendiment econòmic de la prostitució es genera per mitjà dels sectors que l'envolten, «com són els locals d'oci nocturns, anuncis d'oferta a la premsa o a les pàgines web monogràfiques».

L'informe esmentat sobre la prostitució a les Balears Comerç de persones sense fronteres, va ser presentat pel professor de la Facultat d'Educació de la Universitat, i també coordinador del projecte, Lluís Ballester, juntament amb representants de les entitats i de les organitzacions que hi han col·laborat: Metges del Món, la Creu Roja, les Germanes Oblates, Adoratrius i l'Institut Balear de la Dona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.