algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
24°

Cirer assegura que passarà a la història per haver duit el primer metro a Palma

La batlessa reconeix errors en el desplegament policial i molèsties a les obres

La batlessa de Palma, Catalina Cirer, assegurà ahir que «Cort i Govern passaran a la història per haver duit la primera línia de metro a la ciutat». No obstant, evità la polèmica pel soterrament de les vies -«obres difícils, llargues i molestes»- i el rebuig a fer un parc a Jacint Verdaguer, tal com havien promès al seu programa electoral.

Entre el parc de les Estacions i el nou bulevard, «hi haurà 50.000 nous metres quadrats de zona verda», digué. A més, la cap del Consistori palmesà anuncià la imminent reconstrucció -«seguint les recomanacions de la Comissió de Centre Històric»- del pont del tren que arrassà el novembre passat.

Errors
Cirer encetà ahir matí el debat sobre l'estat de Ciutat amb un discurs de 65 minuts en què sols admeté errors en el desplegament policial i a les obres, a més del manteniment dels carrers i el suport als sectors més desafavorits. A banda d'aquests pocs «motius per fogir del triomfalisme», la cap de l'Executiu municipal afirmà haver millorat la Palma heretada del seu atencessor, el també polític conservador Joan Fageda.

Cirer exclogué del seu discurs qüestions tan polèmiques de la seva gestió com el nou hospital de Son Espases, la retirada de les guies d'informació sexual per als joves, la seva negativa a fer el promès parc central o les tremolors del col·legi Santa Isabel. Quant als continus enfrontaments amb el Consell, lamentà l'actitud d'UM a Can Domenge, la Real o la protecció de l'edifici de Gesa. Així, sobre la façana marítima, digué que «els ciutadans no es mereixen tenir degradada una part important de la ciutad a l'espera d'acords polítics».

En presència de la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, i del conseller d'Interior, José Maria Rodríguez, la batlessa de Palma expressà la seva satisfacció per la futura aprovació de la llei de capitalitat, que es troba en tramitació al Parlament i que recollirà «les aspiracions de Palma» per la seva consideració de capital de les illes. Igualment, considerà el futur palau de congressos que s'ubicarà a la façana marítima -unes obres que espera poder començar abans d'acabar la legislatura- com una altra de les fites del seu mandat.

Conscient que el d'ahir era el darrer debat que es celebrava a Cort sobre l'estat de Palma abans de les eleccions municipals i autonòmiques del 2007, la batlessa es referí als canvis experimentats per la ciutat els darrers 3 anys, i que es reflecteixen en el creixement de la població un 5,2% i dels vehicles un 5,28%. «Palma no s'atura, és una ciutat que canvia i avança, i que genera noves necessitats a les quals hem donat resposta des del començament de la legislatura amb un increment del 40% del pressupost municipal i amb l'inici de grans projectes urbans».

Tot i entendre «el desacord i la crítica», Cirer recriminà «aquells que pensen que tot val per acabar amb el contrari». En aquest sentit, conscient de les múltiples controvèrsies generades des de l'àrea d'Urbanisme, la batlessa es limità a dir que «sabem on anam».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.