algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

Administració i comerciants fan un pla per impulsar l'economia

L'objectiu és fer front als efectes negatius causats pel desdoblament

Administracions i l'associació de comerciants i empresaris de Vilafranca impulsaran una sèrie d'actuacions i iniciatives per pal·liar els efectes negatius del desdoblament de la carretera de Manacor en l'economia del municipi.

Els comerciants i empresaris reclamaren al Consell de Mallorca que garanteixi l'accessibilitat i la mobilitat en el municipi davant la imminent estrena de les obres en el tram del projecte a l'altura de la localitat.

L'associació que presideix Pere Garí, ho ha sol·licitat al Consell en diferents reunions. La darrera trobada fou precisament amb el conseller d'Obres Públiques, Antoni Pascual i el director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar.

Els afectats manifestaren la seva preocupació perquè en els darrers mesos els establiments ubicats a l'antiga carretera principal que passava pel centre del nucli «ha sofert una disminució del volum de negoci». Aquesta baixada de vendes començà quan s'estrenà la variant i ara temen que amb el desdoblament la situació empitjori.

Segons informa la Pimeco, els comerciants i empresaris «defensaren la necessitat d'impulsar actuacions per contrarestar aquest impacte negatiu».

Iniciatives
Davant aquesta sol·licitud, el Consell es va comprometre a permetre que s'instal·lin panells promocionals «però hauran de ser institucionals i podran col·locar-se en els accessos de la localitat». A més, el Consell anuncià que embellirà l'entrada de Manacor des de Palma en un projecte que inclourà nova il·luminació. A més, està previst l'embelliment amb arbres que anirà a càrrec de l'administració local.

D'altra banda, també es va acordar «establir una sèrie de mesures per assegurar i afavorir la mobilitat dels vehicles, especialment aquells que realitzen activitats agrícoles i ramaderes. Antoni Pascual, explicà que el trànsit d'aquests vehicles està garantit i previst en el projecte del desdoblament de la carretera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.