algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

Segona rissaga al port de Ciutadella

Les oscil·lacions de l'aigua assoliren els dos metres i fou necessari desallotjar alguns bars

87084
El nivell de la mar tornà a pujar.

Una nova rissaga, que provocà oscil·lacions de fins a dos metres en el nivell de la mar, obligà ahir de matinada a desallotjar desenes de bars del port de Ciutadella i a tancar l'accés a aquesta part de la ciutat al trànsit rodat i de vianants. Tot això enmig d'un ambient molt tens arran dels danys provocats dijous per aquest mateix fenomen.

La rissaga, consistent en oscil·lacions brusques de la mar es veu afavorida a Ciutadella per la forma del seu portet, de disseny allargat. Aquesta vegada foren d'entre un i dos metres d'altura, segons informaren fonts del Centre Meteorològic de les Balears.

Aquestes variacions es registraren entre la 1.30 i les 3.30 hores de la matinada, i encara que inundaren diverses plantes baixes, no causaren danys materials de consideració, a diferència de la rissaga de dijous, la qual provocà pèrdues que en principi s'han xifrat en gairebé nou milions d'euros.

El canvi d'altura de l'aigua en el moll de la localitat menorquina es va produir aquesta vegada d'una manera més lenta que les oscil·lacions registrades el passat dijous dia 15. No obstant això, i per tal d'evitar qualsevol risc, efectius del Cos Nacional de Policia, la Policia Local de Ciutadella i Protecció Civil optaren per desallotjar els bars de la zona de lleure, ubicada al final del port, i hi restringiren l'accés.

Segons explicà el Centre Meteorològic, les rissagues es deuen a canvis bruscs de pressió atmosfèrica que s'han observat aquests darrers dies, a conseqüència entre altres factors de l'entrada a l'Arxipèlag balear d'aire calent procedent de l'Àfrica. D'acord amb les previsions, existia la possibilitat que anit i durant els pròxims dies es repetís aquest fenomen.

La rissaga ha obligat a restringir el trànsit de ferris en el port a pocs dies de les festes de Sant Joan. Ahir Baleària expressà el seu desig que «les institucions autoritzin la normalitat de l'activitat comercial al port». De fet, el tancament ha obligat la companyia a operar des de Maó.

D'altra banda, ahir arribaren a Ciutadella bussos procedents de Mallorca per inspeccionar el fons del port i localitzar possibles restes de la rissaga de dijous.

A pesar de tot, Ciutadella celebrà amb normalitat Diumenge del Be, que marca l'inici de les festes de Sant Joan. Però encara que les celebracions hagin començat amb normalitat, als ciutadellencs els costarà oblidar les pujades i les baixades de la mar de dijous, ja que al port l'aigua arribà als tres metres d'alçada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.