Durant les properes setmanes, a aquestes agrupacions se n'hi poden afegir d'altres com les de Marratxí, Capdepera o Felanitx que, com moltes de les esmentades, es reuneixen aquests dies per decidir quina estratègia els convé més amb vista als comicis municipals prevists d'aquí a un any.
Crespí estigué acompanyat durant el sopar per membres del partit, com les conselleres Bàrbara Bujosa o Caterina Canyelles, i pronuncià un breu discurs en el qual deixà clar als taujans que ja no tornarà a demanar el vot per al PSM en les properes eleccions. Així, considerà la possibilitat d'un partit d'àmbit «mallorquí», del qual «encara no es té clar el nom».
La vetlada, que començà amb l'assistència de centenars de veïns del poble que anaren a homenatjar Crespí, finalitzà ben entrada la nit amb un debat intern sobre el nom del partit i les sigles. Fins i tot es recolliren opinions amb diverses mostres en paper d'un primer logotip, que deixa espai per al nom de cada localitat davall l'epígraf «Entesa de...».
També es comentà la conveniència d'engrescar-se en un projecte de caire autonòmic que pugui ocupar l'espai nacionalista que deixi buit el Bloc entre els oficialistes del PSM i EU-EV, tot i que aquesta possibilitat no acabà de concretar-se i Crespí admeté que «encara és un poc verda».
Molts dels presents manifestaren la inconveniència de presentar-se a unes municipals amb els regidors o els representants locals d'EU-EV i que aquest fet, en una realitat de poble molt diferent de la de Palma, podria restar vots en lloc de sumar-ne.
Entre els assistents, hi eren diversos membres de l'agrupació del partit a Sóller, encapçalada per Miquel Gual, que explicà que el PSM de la localitat continuarà el camí de Mateu Crespí i el decidit a Santa Eugènia, i es presentarà a les eleccions amb unes sigles i una imatge diferents. Aquesta agrupació disposa de tres regidors al municipi i Gual té una llarga experiència política.