algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

Les escoles infantils de PIMEB també en demanen la regulació

Afirmen no conèixer maltractaments i conviden a denunciar-los al jutjat

B.P.Palma.
Francisca Picornell i Antònia Martínez, dirigents de la Federació d'Escoles Infantils de la PIMEB, expliquen que la seva organització també exigeix a la Conselleria d'Educació la immediata aprovació del decret que reguli el funcionament del sector.

Pensen, a més, que serà així, ja que l'endarreriment, segons elles, s'ha degut a la necessitat d'esperar l'aprovació de la Llei Orgànica d'Educació perquè el decret s'hi ajustàs. En relació als maltractaments en escoletes que ha detectat la professora de la UIB Marisa Mir, Picornell i Martínez afirmen que no en tenen constància ni es pot generalitzar i que, en tot cas, si se'n té constància, s'han de denunciar als jutjats.

Picornell, tot i que, com s'ha dit més amunt, exigeix l'aprovació del decret, tampoc no és gaire optimista sobre la possibilitat que aquesta norma pogués eradicar hipotètics abusos. Aquesta ha estat la reacció de PIMEB a la notícia publicada dilluns passat per Diari de Balears que professors i pedagogs de la UIB havien documentat casos de maltractament a escoles infantils de les Illes Balears.

Marisa Mir, professora de Psicologia Evolutiva a la Universitat, relata històries com les d'un infant d'un any que era obligat a enviar-se el seu vòmit; o la de criatures que són fermades a la cadira amb cinta adhesiva a l'hora del dinar; o d'altres en què els infants reben alimentació a la qual són al·lèrgics; o d'altres en què els infants desfilen davant un ribell perquè se'ls renti la cara amb Ajax i un pedaç.

Són abusos molt difícils de provar, especialment en l'etapa 0-3 anys, en què la competència lingüística no està desenvolupada o és encara molt rudimentària. La Conselleria d'Educació no realitza inspeccions sistemàtiques i, en molts de casos, els pares i les mares no tenen accés a les instal·lacions on dipositen els seus fills.

Marisa Mir està integrada en la Plataforma 0-6 que, des de fa anys, reclama de la Conselleria «un control rigorós dels centres, públics o privats, que ofereixen aquests serveis, de manera que se'n revisin les ràtios, els espais i equipaments, les titulacions dels professionals que hi treballen, el projecte educatiu, el control del temps de permanència dels infants als centres, etc». En tot cas, segons es desprèn de les manifestacions de la Federació d'Escoles Infantils, la reclamació del decret regulador és un clam unànime al sector.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.