cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Dur cop de la Guàrdia Civil a la màfia romanesa de Mallorca amb 12 arrestats

Tenen 3 cases a Cas Concos i Santanyí i amb l'operació s'han aclarit nombrosos delictes

La Guàrdia Civil ha desmantellat una banda formada per dotze ciutadans romanesos que es dedicaven exclusivament a robar i furtar a Mallorca. Posseïen tres domicilis a Cas Concos i Santanyí i la majoria acumulava antecedents per altres onades de robatoris.

De professió: delinqüent. Els dotze romanesos capturats per la Guàrdia Civil tenien un historial delictiu tan extens que sembla estrany que continuassin campant lliures per Cas Concos i Santanyí.

La Policia Local de Son Servera, el passat dia 13, intervingué en un intent de robatori d'una britànica, a qui volgueren sostreure la bossa. Els implicats, romanesos, fugiren a peu, però 'foren caçats' pels agents municipals, que traspassaren les diligències a la Policia Judicial de la Guàrdia Civil.

El que semblava un delicte aïllat s'anà convertint en un cas d'interès policíac. Els detinguts posseïen cartes d'identitat italianes falses i permisos de conduir belgues i italians, també manipulats. Aquelles pistes facilitaren informació als investigadors, que l'endemà trobaren una de les cases de la banda, a Cas Concos. La dona i els dos homes que eren a l'interior, també de l'Est, foren detinguts i se'ls requisaren perfums, roba i documentació.

Aquell mateix dia, casualment, la Guàrdia Civil de Santanyí capturà dos homes i una dona després de l'intent de sostracció d'una cartera a un turista. Un quart implicat fugí en un cotxe de lloguer, però no arribà molt lluny. L'assoliren en una casa pròxima, en companyia d'una dona, i ambdós foren arrestats. S'escorcollà la seva casa i es descobrí que tenien relació amb els altres acusats. Al seu habitatge es trobaren joies, perfums, diners i documentació. Mentre s'estava escorcollant el domicili aparegué un altre romanès, que intentà escapar-se en veure els guàrdies civils i que s'afegí a la llista de detinguts.

Per moure's per l'Illa els implicats, d'edats compreses entre els 21 i els 50 anys, llogaven vehicles amb documentació falsa. Amb la desarticulació d'aquesta xarxa mafiosa s'han aclarit gran quantitat de robatoris i s'ha recuperat roba, perfums, joies i documentació irregular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.