algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

El bloqueig de llicències d'antenes frena 55 milions d'inversió a Balears

Els operadors de telefonia mòbil alerten que el servei està en perill

La Patronal de la telefonia mòbil (Aetic) adverteix que la pràctica paralització del desplegament d'antenes derivat de les traves administratives existents està aturant la inversió prevista en dos anys de 55 milions d'euros del sector a Balears.

En aquest sentit, els principals operadors alerten que la capacitat del servei està en perill i que un 65 per cent de les 1.431 antenes de telefonia mòbil que existeixen a les Illes presenten dificultats de llicències, ordres de desmantellament o trasllat.

El coordinador d'Infraestructures d'Aetic, David Fernández, anuncià que els operadors volen instal·lar a l'Arxipèlag 176 antenes de GSM i 350 d'UMTS en el proper bieni. Aquestes antenes permetrien afrontar les necessitats de comunicació de les empreses. No obstant això, Fernández indicà que la complexitat de la normativa a Balears, que depèn del Govern, els consells insulars i els ajuntaments, alenteix aquestes inversions.

Aquests retards representen unes pèrdues de l'1 per cent del PIB balear, segons els càlculs de la patronal.

El director d'Amena al Llevant espanyol, Vicente Cotino, indicà que l'escàs avanç de les telecomunicacions a Balears en els darrers quatre anys fa previsible que aquest estiu les Illes tornin a patir problemes de cobertura. I afegí que el desfasament en telecomunicacions de les Illes en relació a la resta d'Espanya és cada vegada major.

Per altra banda, a la roda de premsa organitzada a Palma per Aetic hi assistí la responsable de comunicació del Servei Assesor de Tecnologia Informàtica, (SATI) María Jesús González, un òrgan creat per orientar els municipis en tots els aspectes de la instal·lació d'antenes.

González insistí en el fet que no existeix «objectivament» cap problema mèdic relacionat amb les antenes de telefonia mòbil, i destacà un informe de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) publicat aquest mes que descarta efectes adversos en la salut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.