algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Guerra de xifres entre l'Ib-Salut i UGT per la vaga d'ambulàncies

El sindicat afirmà que es varen suspendre el 60 per cent dels serveis

M. QUES./ EFE. Palma.
Les accions de protesta impulsades pels treballadors d'UGT del transport sanitari programat afectaren el «60% dels pacients», segons el sindicat, una dada que contrasta de manera abismal amb les del Servei Balear de Salut, que xifra en una quarantena els serveis que es varen veure alterats, d'un total de 1.636 de prevists per ahir.

El secretari general de la Federació de Transports d'UGT, Pedro Berruezo, explicà que aquests accions serveixen per denuciar la manca de mesures de seguretat que hi ha en els llocs de feina del sector, i consistiren en el «compliment estricte de les normes de circulació vigent» quant a les velocitats i als llocs d'aparcament, i a no pujar cap pacient a les ambulàncies amb cadira de rodes.

Altres mesures de protesta duites a terme foren no abandonar el vehicle amb passatgers dedins i no contestar pel mòbil mentre conduïen, tot això amb l'objectiu de demanar millores laborals per a aquest col·lectiu, inclosa la incorporació de la figura de l'acompanyant dins les ambulàncies.

Segons el representant del sindicat, el 60% dels serveis resultaren afectats per aquestes actuacions, cosa que desmentiren fonts de la Conselleria de Salut assenyalant que tan sols 26 pacients se n'havien vist afectats, 10 dels quals havien anul·lat els serveis per iniciativa pròpia, i la resta, a instàncies del xofer.

Aquests pacients suposaren la suspensió de 52 dels serveis programats d'un total de 1.636 per a la jornada d'ahir, tots a Mallorca, ja que les aturades no tingueren repercussió a Menorca ni a Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.