nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
21°

El poble estrena la «sucursal del temps»

Aquesta iniciativa pionera vol compaginar la vida familiar amb la professional

J.SAMPOL. Algaida.
Algaida ha obert el primer banc que funciona sense doblers, únicament es pot dipositar temps que es retira en el moment de ser utilitzat. L'Associació Mallorca Verda presentà ahir al capvespre al Casal Pere Capellà una innovadora proposta, anomenada «Banc de Temps», per conciliar la vida familiar i la vida laboral.

«El funcionament és molt senzill», explicà Magdalena Mayol, responsable de projectes de l'Associació Mallorca Verda, «una persona diposita unes hores de temps oferint un servei que vol donar i, a canvi, pot demanar temps d'altres persones per resoldre algunes necessitats diàries. Es tracta de resoldre necessitats puntuals».

Aquest programa s'integra en un dels set projectes Equal (Temps de Treball i Oci), cofinançats per la Conselleria de Treball i Formació, mitjançant la Direcció General de Formació, i el Fons Social Europeu.

El Banc del Temps Mallorca Verda al poble vol promoure l'intercanvi gratuït de serveis entre les persones de qualsevol edat, per tal de resoldre les necessitats de la vida diària, sobretot les encaminades a la conciliació de la vida familiar i la vida laboral, i proporcionar una possibilitat de respir per a les persones cuidadores.

El Banc del Temps té com a finalitat promoure intercanvis entre les persones que viuen al poble, a la vegada que ofereix la possibilitat que la gent es conegui i es coresponsabilitzi en la resolució de les necessitats de la vida diària.

D'aquesta manera s'intenta millorar la qualitat de vida de la comunitat i es fomenta el sentiment de pertinença al poble.

La unitat d'intercanvi en aquest Banc és l'hora, independentment del servei que s'ofereixi o es rebi. El temps és la unitat de valor, no els diners. Cada persona adscrita disposarà d'un talonari de temps que utilitzarà en cada moment que usi el seu temps a favor d'una altra persona i informarà mensualment del temps que ha usat i que ha rebut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.