lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

Cort apel·la al «seny» del Consell i d'UM sobre l'immoble de Gesa

L'equip de govern confia que el CIM no en decreti la protecció

El tinent de batle d'Urbanisme, el conservador Javier Rodrigo de Santos, apel·là ahir al «seny» del Consell de Mallorca i d'Unió Mallorquina (UM) perquè la decisió que prengui divendres que ve la Comissió Insular d'Urbanisme no suposi un entrebanc en l'execució del projecte urbanístic de la façana marítima.

De Santos confià que la institució insular no iniciï un expedient de protecció que suposaria la paralització d'un dels projectes estrella del PP de Palma i que, entre altres coses, preveu la desaparició de l'emblemàtica seu de la companyia de gas i electricitat, on precisament una important constructura catalana té interès a executar una promoció d'habitatges de luxe.

«L'Ajuntament de Palma, que no ha estat objecte del pacte amb UM, sempre s'ha oferit a col·laborar amb el Consell a tots els àmbits, tot i que en algunes ocasions hi hagi pogut haver dificultat d'entesa o fregades puntuals», explicà el regidor conservador, qui afegí que allò que està en joc no són els valors arquitectònics de l'edifici, sinó la reordenació de la façana marítima de Palma.

Per la seva banda, el conseller de Turisme i portaveu del Govern, Joan Flaquer, considerà «sorpresiu» que el Consell de Mallorca vulgui ordenar ara la protecció de l'edifici de Gesa al carrer Joan Maragall, fet que es podria interposar en la construcció del futur palau de congressos de Palma. «Per què no digué res el Consell quan es va reordenar la primera línia de Ciutat per projectar la façana marítima», demanà Flaquer, qui es mostrà estranyat pel canvi sobtat d'actitud dels seus socis polítics. En aquest sentit, Javier Rodrigo de Santos també lamentà que no s'haguessin pronunciat sobre l'esmentat immoble en els darrers 18 mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.