algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 21°
21°

Treuen del fons del port de Porto Cristo diverses tones de ferralla

S'hi trobaren contenidors, carretons de la compra i telèfons mòbils

Durant una setmana s'ha duit a terme, per part de l'empresa Manosub, tasques de neteja del fons marí de l'interior del port de Porto Cristo. Aquests treballs han estat impulsats per la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, a través de Ports de les Illes Balears, i han consistit en la retirada de tot tipus de restes submergides a la dàrsena del port.

Dos operaris-bussejadors i un altre que menava l'embarcació han tret del fons tota casta d'elements del fons marí, entre els quals destaquen pel seu volum els pneumàtics, la ferralla o les bateries. Una vegada acaramullades totes aquestes restes s'han anat separant per tal de facilitar la tasca posterior de dur-los a les plantes de reciclatge.

Com a elements curiosos que s'hi han trobat cal fer esment a un aspirador, nombrosos telèfons mòbils o un cuiner que servia per aguantar la carta a un restaurant. També s'hi han d'afegir carretons de la compra, tambors de rentadores i tot tipus de ferralla.

Les tasques més complicades s'han produït quan els operaris intentaren treure de l'aigua un contenidor de fems, atès el seu gran volum i la quantitat d'aigua que s'hi arribà a contenir dins.

La neteja de la dàrsena del port de Porto Cristo s'emmarca dins la campanya de neteja de fons marins dels ports de gestió directa de la Comunitat Autònoma que du a terme Ports de les Illes Balears. A la campanya d'enguany, a més de Porto Cristo, ja s'han duit a terme la neteja dels ports de la Colònia de Sant Jordi i de Portopetro.

Des d'ahir, el fons marí del port de Porto Cristo torna a gaudir de bona salut gràcies a l'esmentada iniciativa. L'abandó de qualsevol tipus de material dins l'aigua hauria de ser una pràctica totalment censurable pel bé de tots els usuaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.