cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Un home mor esclafat per una biga de 500 quilos en una finca de Manacor

Una barra del tractor de Jaume Mesquida colpejà el sostre de l'estable i causà l'accident

83356
Bombers, ambulàncies i policia acudiren fins a la finca de la carretera de Conies. Fotos: J.S.

J.J. Manacor.
Jaume Mesquida Rosselló, un pagès de 47 anys, morí ahir al matí en una finca de Manacor esclafat per una biga de 500 quilos de pes. La víctima entrà en un estable a bord d'un tractor i la barra antibolcament del vehicle agrícola xocà contra el sostre, fet que causà l'accident.

La víctima mortal estava treballant amb un tractor a la finca sa Figuera, ubicada al quilòmetre 10'800 de la carretera de Conies, a Manacor. Jaume Mesquida es trobava sol i a bord de la màquina entrà a l'estable d'aquells terrenys, presumiblement per carregar llana.

Eren aproximadament les deu i mitja i l'home no es fixà en la barra antibolcament del tractor, que era alta, i col·lidí contra el sòtil de la nau. A continuació arrossegà una biga de formigó d'uns 500 quilos de pes, que caigué i esclafà el cos del pagès. Passaren les hores i, en no presentar-se Jaume a casa seva de Muro per dinar, la seva família començà a sospitar que li podia haver passat alguna cosa. Un conegut acudí a la finca per interessar-se pels motius de la seva demora i el trobà sepultat davall la biga, ja inert. Quan faltava un quart per a les tres es donà la veu d'alarma i bombers, Policia Local, Cos Nacional de Policia i equips sanitaris acudiren fins a la finca, als afores de Manacor.

Els parcs de bombers d'Artà i Manacor foren els encarregats de rescatar el cos del pagès, que jeia sota aquella pesada biga. Mitja dotzena d'efectius mogueren a pes el suport i n'alliberaren el cadàver. Les lesions eren tremendes i els metges no pogueren fer res per ell, llevat de certificar-ne la mort. El Cos Nacional de Policia es féu càrrec de la investigació i els agents, amb el suport dels policies municipals, inspeccionaren la finca i realitzaren un reportatge fotogràfic a l'estable on havia ocorregut l'accident. Es tracta d'una nau on s'amaguen ovelles quan la calor és sufocant. Els investigadors creuen que el pagès entrà al recinte per carregar llana o potser per retirar escombraries. Era una maniobra que no feia sovint i per això la víctima no calculà que l'altura de la barra antibolcament podia portar-li problemes.

Més de dues hores després de trobar-se el cos de Jaume Mesquida sense vida, l'empresa funerària retirà les seves restes mortals fins al cementeri, a l'espera que avui se li practiqui l'autòpsia. El jutjat de guàrdia de Manacor també fou informat de les dramàtiques circumstàncies de l'accident ocorregut a la finca de la carretera de Conies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.