algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

La Fundació Mateu Orfila demana finançament als empresaris balears

La institució posa en marxa la campanya anomenada «Cercam àngels»

La Fundació Mateu Orfila de la Conselleria de Salut ha iniciat una campanya amb la qual vol implicar els grans empresaris de les Balears en l'aportació de fons per destinar-los a la investigació de la salut.

Sota el títol «Cercam àngels», la presidenta de la institució, Neus Picó, afirmà que «s'han enviat 150 cartes als principals estaments empresarials de les Balears, del sector turístic, de la banca, de les assegurances i del transport, per sol·licitar-los donacions econòmiques destinades a projectes d'investigació en temes sanitaris».

Picó assenyalà que ja s'han iniciat les reunions amb diferents empresaris balears, durant les quals se'ls explica la importància de contribuir en l'avanç de la investigació biomèdica.

Aquesta Fundació, que té 3 anys de vida, al llarg de l'any 2005 gestionà un pressupost de 3 milions, dels quals 500.000 euros eren de donatius.

En el 2006, un total de 37 projectes d'investigadors de Balears han rebut finançament del Ministeri de Sanitat, mentre que 10 quedaren fora. Alguns d'aquests projectes es finançaran per part de la Fundació amb les aportacions privades que s'aconsegueixin, encara que «les empreses o persones privades que realitzin les donacions poden triar a quin projecte o grup d'investigació van destinats els doblers».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.