cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
32°

Asaja preveu ajuts de la Conselleria per la crisi del porc mallorquí

Company: «Mai consentiria que un comerciant parlàs per boca nostra»

El president d'Asaja, Biel Company, digué ahir, arran de les notícies aparegudes sobre el porquim, que l'associació agrària ha iniciat converses amb la Conselleria d'Agricultura per tal d'obtenir ajudes per fer front a la crisi que pateix el sector del porc a Mallorca.

Aquestes subvencions anirien destinades a millorar les condicions mediambientals de les instal·lacions on els criadors tenen ubicats els animals. L'objectiu és fer que el porc criat a Mallorca sigui més competitiu.

De totes maneres, segons Company, «la crisi no és tan forta com alguns volen fer veure -en relació a les notícies aparegudes fa pocs dies. Pareix que hi ha voluntat de crear alarmisme i divisió en el sector».

En un altre sentit de coses, Company afegí que «els guanys que s'obtenguin en el sector no han de revertir només en els comerciants i els qui fan els processos intermedis. Els pagesos també s'han de veure beneficiats d'aquests processos». El president d'Asaja digué que «mai consentiria que un comerciant parlàs per boca d'un pagès, com sí que ho han fet altres associacions agràries».

Cal recordar que la crisi del porquim mallorquí parteix arran que surt més rendible portar els porcs escorxats i trossejats de la Península que no fer-ho aquí.

En el mercat de les porcelles, segons afirmà Asaja, «no importa passar pena, ja que està assegurat gràcies a la tradició del consum d'aquest animal que hi ha a l'Illa.

Un dels desitjos d'aquests pagesos és que tota la sobrassada que es produeix a Mallorca sigui feta amb carn mallorquina, ja que actualment la sobrassada està feta majoritàriament amb carn de fora que s'importa a posta per a la producció del típic embotit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.