algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

El comitè local d'UM es planteja tenir llibertat de vot als plens

Caldentey assegura que no es pretén trencar el pacte amb el PP

Unió Mallorquina, soci de govern del PP i SU a l'Ajuntament, estudiarà la possibilitat de tenir llibertat de vot als plens segons considerin. Aquesta proposta es debatrà demà divendres a la reunió del comitè local d'UM. Els motius que han duit a plantejar-se aquesta possibilitat són diferents i el malestar entre UM i el PP ja fa temps que arrossega. Així i tot, segons UM, de cap manera el pacte es podria trencar per part seva.

La gota que ha fet vessar el tassó ha estat el decret de batlia emès dimarts pel secretari Joan Burguera, en què es prohibeix als grups de l'oposició accedir als expedients municipals del registre «els dissabtes, diumenges i festius des de les nou a les tretze hores». Aquest decret ha provocat que el PSOE presentàs ahir un recurs de reposició contra aquesta mesura.

El regidor Antoni Caldentey (UM) manifestà ahir que han transmès a la batlessa Maria Bonet «el nostre desacord amb el decret. L'oposició ha de tenir dret a examinar els expedients que sol·licitin si així ho decidim». Davant la possibilitat que en cas d'aprovar-se tenir llibertat de vot als plens i que el PP decidís rompre el pacte de govern, Caldentey assenyalà que «serà cosa seva. Nosaltres no volem trencar el pacte. Si ho fan ells, va seu».

Un altre punt calent de crispació entre UM i PP és «l'interès que té el PP, i en concret de l'exbatle i president de la junta local del PP Sebastià Vidal, de fer córrer rumors pel poble que la denúncia del cas ses Salines l'hem orquestrada nosaltres. És rotundament fals. Vidal és el president del PP, soci de govern nostre, i exigim d'ells que rectifiquin. La culpa no és nostra i no és correcte que ens acusin de coses falses».

Els dos punts de desacord esmentats anteriorment no són els únics. S'ha de recordar que UM també ha censurat en més d'una ocasió l'estratègia i la posició que ha pres el PP en relació al conflicte obert amb els policies locals. UM ha apostat pel diàleg i el consens per sortir de la crisi i arribar a un acord amb els agents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.