cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Estrellar un ou amb els raigs del sol

Estudiants de l'IES Son Pacs aprenen a aprofitar l'energia solar

Cuinar, encalentir aigua, fer que un cotxet es mogui... tot això és possible gràcies a l'energia solar. Ahir, els estudiants de l'institut d'ensenyament de secundària de Son Pacs ho tocaren amb les mans.

Un professor del centre, Joan Estades, tengué la idea d'organitzar una jornada perquè els joves estudiants coneguin la utilitat d'aquesta «font inesgotable d'energia».

Al pati de l'institut els alumnes i el professor muntaren una sèrie d'objectes casolans: forns solars, fets de llauna, que capten els raigs i amb poc més temps que una cuina tradicional couen el menjar; mirallets disposats de tal manera que dirigien tota l'energia cap a un perol ple d'aigua, que ben avuat bull; cotxets amb plaques solars que fan que es desplacin; plaques de convecció que encalenteixen l'aigua d'un dipòsit...

Els escolars que participaren en aquestes activitats eren majoritàriament de tercer i quart curs d'ESO. Un petit grup, vinculat als tallers de teatre del centre exhibiren un vídeo que feren fa algunes setmanes. Aquesta projecció mostra de quina manera l'home ha sabut utilitzar l'energia solar al llarg de la història. Hi apareixia l'home prehistòric, els grecs, l'home del Renaixement, etc. El professor de biologia Joan Estades digué que «l'objectiu principal és que els alumnes es conscienciïn que hi ha alternatives a les energies tradicionals i que adeqüin, en la mesura possible, les seves vides a l'estalvi energètic».

Aquestes activitats estan confinançades per la Conselleria d'Educació. L'institut de Son Pacs participa des de fa uns anys en programes mediambientals. Fruit d'això, a la teulada, Gesa hi té instal·lades una sèrie de plaques solars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.