algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
25°

Matas injectà 243.000 euros a Asociación Familiar, oposada a la normalització

Aquest suport a Pérez Argüelles es féu entre juliol del 2004 i novembre del 2005

100344
Estaràs i Matas al centre, entre José Ignació Pérez Argüelles, dreta, i un altre dirigent d'Asociación Familiar.

El Govern balear va injectar 243.280'33 euros (més de quaranta milions de pessetes) a Asociación Familiar, l'entitat que presideix José Ignació Pérez Argüelles i que s'ha caracteritzat per la seva oposició a la legislació relativa a la normalització lingüistica vigent en la comunitat autònoma.

Els ingresssos, efectuats tots des del departament de la vicepresidenta Rosa Estaràs, es feren efectius entre juliol de 2004 i novembre de 2005. En aquest període de temps, hauria vengut a rebre de màns de l'Executiu un important equivalent a 13.515 euros mensuals, és a dir més de dos milions de pessetes.

Aquestes dades recollides per Diari de Balears són la resposta de la conselleria d'Economia i Hisenda a una sol·licitud de documentació formulada per la parlamentària socialista, Aina Radó.

Asociación Familiar ha estat motiu de diversos escàndols amb repercussió parlamentària, algun dels quals posen en entredit la capacitat efectiva de l'entitat per dur a terme els projectes que li són assignats. Així, amb motiu d'una enquesta finançada per sa Nostra, el PSIB-PSOE denuncià que la documentació era remesa als centres públics des de la conselleria d'Educació i Cultura, des d'on es demanava als col·legis que en fessin fotocòpies i que les distribuissin.

Abans, Esquerra Unida-Els Verds havia protestat pel finançament governamental a un acte de l'entitat en què participà Aquilino Polaino, el psicòleg que es feu célebre quan afirmà a les Corts que l'homosexualitat era una malaltia. Asociación Familiar, amb un escassissim poder de convocatòria, s'ha manifestat partidària de la derogació del Decret que garanteix un mínim del 50% de l'ensenyament en català.

Així mateix, amb el suport de la cúpula del PP, organitzà una manifestació contra la Llei Orgànica d'Educació. La convocatòria tan sols reuní un milenar de persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.