nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

Dotze constructores mostren interès per fer els col·legis afins a l'Opus

La Fundació Educació i Família vol començar a aixecar-los pel juliol


Una dotzena de constructores s'han mostrat interessades a executar el projecte dels dos col·legis que la Fundació Educació i Família, assessorada espiritualment per l'Opus Dei, vol crear al Parc Bit. Així ho reconegué divendres a Diari de Balears el director de la Fundació, Josep M. Oliveras.

Oliveras explicà que aquesta setmana la seva entitat començarà el procés de licitació per a l'execució del projecte, i que «esperam podem firmar l'inici de les obres a mitjan juliol perquè comencin, com a màxim, a principis d'agost».

Si ens hem d'atenir als terminis inicials prevists per la Fundació, la construcció començarà almanco amb un mes de retard, però Oliveras està convençut que «a pesar que anem justs de temps, tot estarà llest per poder començar les classes coincidint amb el curs 2007/2008».

De fet, segons el director de la Fundació, la fase inicial del projecte tan sols preveu la construcció de part dels col·legis. De fet, s'ha de tenir en compte que durant el curs 2007/2008 aquests centres només acolliran devers 300 alumnes, ja que tan sols incorporaran els de primer curs.

A més, Oliveras va avançar que la primera fase també inclou la construcció del menjador i d'unes pistes poliesportives que «en un moment donat, poden servir com a pistes de tennis».

Respecte de l'edificació d'altres instal·lacions, com ara la piscina, es preveu que s'executi en una segona fase. La intenció de la Fundació és separar els alumnes durant les hores de classe per sexe. Precisament, per aquest motiu l'organització ha apostat per crear dos col·legis al Parc Bit. En aquest sentit, Oliveras ja ha manifestat diverses vegades que tenen estudis segons els quals el rendiment acadèmic dels alumnes és major quan no es mesclen al·lots i al·lotes a les mateixes aules. A més, la Llei Orgànica d'Educació permet aquesta segregació.

Tanmateix, altres estudis desaconsellen aquest model i, de fet, cap centre de Mallorca no separa els nins i les nines d'infantil, ni tampoc en els primers cursos de primària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.