cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
29°

Matas exigeix a Antich que freni la moció de censura contra el batle

El PSM demana a Quetglas que torni al partit o que renuciï a ser regidor


El president del Govern balear, Jaume Matas, rebutjà ahir la moció de censura formulada contra el batle de Muro, Miquel Ramis, pel PSOE, UM i pel regidor trànsfuga del PSM, Ramon Quetglas, i «exigí» a Francesc Antich que «impedeixi que es pugui fer».

En declaracions als mitjans de comunicació, explicà que l'objectiu és «nomenar batle el representant del partit manco votat» de la localitat, el socialista Pere Amengual, la qual cosa «no té gens de sentit».

Segons afirmà, «no puc entendre» que, un any abans de les eleccions autonòmiques, es presenti una moció contra el partit més votat de Muro i que, a més, s'hi utilitzi un edil trànsfuga d'una altra formació, cosa que «altera la voluntat democràtica expressada a les urnes».

El president autonòmic dóna suport així al comunicat difós ahir pel PP de les Illes, en el qual també es rebuja l'actuació dels partits de l'oposició de Muro. A més, s'hi reclama el respecte del Pacte antitransfuguisme que subscriviren totes les forces polítiques amb representació al Parlament balear.

D'altra banda, el PSM ha demanat al regidor de Muro, Ramon Quetglas, que abandoni el Grup Mixt i torni a la disciplina del partit, o que renunciï a l'acta de regidor. El secretari general del PSM, Gabriel Barceló, recordà que era el número cinc de la llista municipal i que aconseguí l'acta després de la renúncia del cap de llista, Pau Mateu, i de tots els qui el precedien en la candidatura. Quetglas afirmà ahir que «és una decisió que s'ha de meditar» i, en qualsevol cas, anuncià que «fins dilluns no puc fer cap moviment oficial».

El secretari general del PSM, Gabriel Barceló, acusa també el PSOE i UM de «deslleialtat política». Assegurà que «el PSM mantenia converses amb PSOE i amb UM tant en l'àmbit local com en l'insular per analitzar el tema d'una possible moció de censura a Muro. S'havia arribat a un principi d'acord, però ara tot s'ha trencat perquè aquestes dues formacions han actuat amb deslleialtat i amb precipitació». Barceló els exigeix que es tornin a asseure amb el PSM per continuar negociant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.