cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El ple aprova la proposta per adaptar el PGOU al Pla Territorial

El PSOE s'oposa i denuncia que afavoreix la desprotecció de sòl rústic

J.R./P.A.M.Calvià.
Els vots favorables de PP, UM i del trànsfuga Joan Thomàs van servir ahir perquè el ple de l'Ajuntament de Calvià reunit en sessió extraordinària donàs llum verda a la proposta presentada pel tinent de batle d'Urbanisme, Alberto León (PP), per adaptar el Pla general d'Ordenació Urbana (PGOU) del municipi al Pla Territorial de Mallorca (PTM).

Ara hauran de ser els membres de la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca els qui definitivament donin el vistiplau a tota una sèrie de modificacions que, a judici del PSOE, afavoreixen la desprotecció del sòl rústic del municipi.

Malgrat que en la seva intervenció davant del ple León no va abundar en detalls sobre la proposta presentada ni el portaveu socialista Antoni Manchado les va exigir, ambdós van deixar patents les seves diferències quan el segon li va reprotxar al primer que l'equip de govern no s'ha molestat ni tan sols en contestar les al·legacions presentades pels socialistes a finals del passat mes de gener.

Segons el PSOE, en la proposta presentada per Alberto León «apareixen unes quantitats de sòl destinat a Indústria i Serveis que ens semblen desproporcionats, a més a més d'una part d'aquell sòl es preveu en zones molt allunyades de l'actual polígon de Son Bugadelles», manifesten a les seves al·legacions.

D'altra banda, el Consistori va aprovar també ahir la creació d'un parc botànic de 190.000 metres quadrats en sa Marina de Magaluf per tal d'aconseguir la protecció d'espècies endèmiques. Els edils del PSOE es van mostrar partidaris de la mesura proposada per l'equip de govern, encara que no van ocultar la seva sorpresa davant del fet que a la mateixa zona on s'ubicarà el parc botànic l'Ajuntament hagi permès la construcció d'un aparcament il·legal, tal i com ha anat publicant aquest diari durant les darreres setmanes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.