algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

L'alta sinistralitat balear dispara el preu de les assegurances de cotxes

El RACC denuncia l'elevat cost pels conductors de l'Arxipèlag

Un estudi realitzat pel RACC, el Reial Automòbil Club de Catalunya, denuncia que l'elevada sinistralitat a les carreteres de les Balears ha disparat el preu de les assegurances dels vehicles.

De fet, l'estudi realitzat pel RACC a tot l'Estat confirma que el preu de les assegurances a Balears es troba per sobre de la mitjana. Una assegurança a tercers més els vidres és 15 euros més elevat a l'Arxipèlag que en el conjunt de l'Estat, mentre que en el cas d'una contractació a tot risc, els conductors i conductores illencs abonen 12 euros més.

Encara que allà on les diferències són més notables és en el cas dels homes joves, que poden arribar a ser de fins a un 100% i de 2.213 euros, quan una dona jove, per la mateixa assegurança paga uns 900 euros, el que suposa un diferències de més de 600 euros.

Aquestes diferències són marcades per l'elevada taxa de sinistralitat (accidents per cada 100.000 vehicles) balear, situada un 3,7% per sobre de la mitjana estatal, i els preus de les assegurances és un 2,6%, a la modalitat de tercers, més car que en el conjunt de l'Estat. Segons el RACC, aquesta correlació demostra la relació que existeix entre ambdues variables.

L'estudi és realitzat entre els mesos de març i abril del 2006, sobre més de 30 perfils de risc i 23.518 preus. Les dades s'han obtingut i analitzat a partir de productes d'11 companyies que aglutinen i representen el 60% del mercat assegurador de l'Estat. Per totes aquests varibales, el RACC aconsella els conductors que s'assessorin amb diversos professionals abans de contractar una assegurança pel seu vehicle.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.