algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

PSIB i PSM amenacen de dur als tribunals l'operació de Son Espases

El Consell aprovarà dilluns la requalificació dels terrenys per fer l'hospital

PSIB i PSM amenaçaren ahir de dur als tribunals l'operació de compra dels terrenys de Son Espases, on s'ha de construir el futur hospital, perquè consideren que la tria d'aquest indret respon a una decisió política prèvia per justificar un procés d'especulació urbanística a l'entorn de la Real. Les dues formacions s'oposaran dilluns que el Consell aprovi la requalificació dels terrenys, requisit indispensable per fer-hi el centre sanitari.

En el mateix ple, també està previst que es ratifiqui l'adjudicació del concurs de Can Domenge, que el Consell ha venut a l'empresa Ferratur-Sacresa per 30 milions d'euros. Tant PSM com PSIB vincularen ambdues operacions i les consideraren «un canvi de cromos impresentable» entre PP i UM. Els nacionalistes, a més, advertiren que també podrien recórrer la resolució de Can Domenge, decisió que ja ha pres la segona classificada en el concurs, l'UTE encapçalada per l'empresa Vertix.

La portaveu socialista al Parlament, Francina Armengol, instà PP i UM a evitar la «barbaritat» a Son Espases. Advertí que obriran la via judicial quan exhaureixin la política perquè la tria de Son Espases no respon a cap argument «tècnic», sinó a una decisió «política» de l'Ajuntament i del Govern, per impulsar un «procés d'especulació urbanística escandalós».

«El Grup Socialista podrà demostrar que el Govern va prendre decisions avançant-se a tràmits administratius i, fins i tot, als informes que haurien d'haver avalat la nova ubicació», apuntà Armengol, qui afirmà que el president Matas decidí l'emplaçament de l'hospital l'any 2002 i «en seu parlamentària ningú del Govern no ha desmentit que sigui una decisió presa prèviament ni que hi hagués interessos urbanístics».

«Ara començaran a venir les requalificacions a l'entorn de Son Espases i es demostrarà que tot era una operació especulativa», sentencià. Així mateix, Armengol criticà que el Govern pagàs 7,2 milions d'euros per un solar que «només» en valia 2,9 i acusà el regidor d'Urbanisme de Palma, Rodrigo de Santos, d'haver pactat el preu de compra de Son Espases abans que es decidís ubicar-hi l'hospital.

El PSM també carregà contra el regidor i li deixà clar que fou l'Ajuntament de Palma, governat pel PP, qui en el passat impulsà la urbanització de la Real, mentre que el Pacte, des del Consell, intentà limitar-ne els efectes. El portaveu al Consell, Antoni Alorda, acusà el PP de fomentar «interessos especulatius» i de facilitar «informació privilegiada», i ho considerà motiu suficient per aturar l'aprovació al Consell i dur el cas als tribunals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.