algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

L'Ajuntament destina 2,5 milions a urbanitzar 160.000 m2 del port

Es crearà una junta de compensació entre els centenars de propietaris

Els centenars de propietaris de l'única zona de Porto Cristo que resta sense urbanitzar veuran regularitzada la seva situació després de molts anys d'espera . L'Ajuntament avança una partida de 2'5 milions d'euros per urbanitzar un polígon de 160.000 metres quadrats ubicat a l'entrada des de Manacor.

El regidor d'AIPC, Bernat Amer, explicà que aquesta zona està aprovada com a residencial des de 1965 però que la gran quantitat de propietaris feia que fos «molt difícil que es posessin d'acord entre ells per posar en marxa la urbanització».

Amer informà que el polígon està dividit en quatre grans sectors. A tres d'ells, els ubicats entre Andrea Doria i el passeig de sa Conxa, la zona de sa Parra i la de la nova residència d'iniciativa privada, ja hi ha construccions fetes amb el consentiment de la Sala, d'altres que ja lliuraren els vials o també que donaren zones verdes o espais públics com és el cas dels propietaris del geriàtric que cediren un solar de 830 metres quadrats pel centre de dia que s'està construint.

El sector més extens, comprèn una àmplia zona que no està construïda. En aquest sentit, Amer informà que la Sala iniciarà els contactes amb els propietaris per informar-los de què es posa en marxa la urbanització.

Entre tots els propietaris es crearà una junta de compensació i els titulars es repartiran el cost de la urbanització. Així, els 2'5 milions d'euros que invertirà la Sala tornaran a les arques municipals.

Dels 160.000 metres quadrats que s'urbanitzaran, n'hi ha 100.000 de lucratius, 22.000 destinats a zones verdes i 38.000 per vials. Tot plegat es dotarà dels serveis bàsics com ara clavegueram, aigües netes o enllumenat públic.

A banda dels citats solars pel centre de dia i de la resta de zones verdes i espais públics, Amer destacà que amb la urbanització la Sala rebrà una gran zona verda a prop del Riuet que «fa molts anys que reclamem».

Tot plegat permetrà regularitzar la situació d'aquesta àmplia zona de Porto Cristo que havia quedat aturada. Actualment a una zona d'aquest polígon, ja hi ha diferents promocions de pisos a plurifamiliars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.