algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Salut imposa la primera sanció per incompliment de la Llei antitabac

Unes 3.700 persones balears moren l'any pels seus efectes nocius

La consellera de Salut, Aina Castillo, explicà ahir, amb motiu de Dia Mundial Contra el Tabac, que a Balears s'ha imposat la primera sanció de 30 euros des de l'entrada en vigor de la Llei, per fumar en un espai no autoritzat a l'aeroport de Palma.

Segons explicà Castillo, la sanció, si bé no és «molt elevada, és exemplaritzant» i afegí que és la cinquena que s'imposa a tot Espanya per l'imcompliment de la normativa.

A més, d'aquesta sanció Salut ha obert 11 expedients sancionadors, ha rebut 67 denúncies i els tècnics han realitzat 215 inspeccions per comprovar el nivell de compliments de la normativa antitabac.

La consellera creu que la població encara s'ha de conscienciar dels perjudicis del tabac i celebrà que en aquests moments a les Illes no hi hagi «cap establiment d'hostaleria» que compti amb un espai reservat per als no fumadors.

Per altra banda, la presidenta de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, Teresa Martorell afirmà que unes 3.700 persones moren l'any a l'Arxipèlag com a conseqüència dels efectes nocius del tabac, a pesar que Balears és una de les comunitats on més ciutadans han sol·licitat ajut per seguir programes de deshabituació tabàquica després de l'entrada en vigor de la Llei antitabac, amb unes 55.000 persones les 3 primeres setmanes de 2006.

Durant tota la jornada d'ahir, Palma acollí diverses activitats per conscienciar els ciutadans de la importància de deixar de fumar, com la Fundació Respira que instal·là una gran cigarreta a la plaça de la Porta Pintada, que acollia l'exposició itinerant «Els perjudicis del fum del tabac en els teus pulmons». A l'hospital Son Dureta s'oferien regles a canvi de cigarretes en un expositor instal·lat dins el centre, en el qual a més, es donaren consells a fumadors per deixar l'hàbit i es feren proves de coximetria.

El Col·legi de Farmacèutics també dugué a terme unes jornades de deshabituació tabàquica amb dues interessants conferències. Per la seva banda, la Conselleria de Salut presentà el manual d'ajuda per deixar de fumar, que s'entregarà als fumadors que acudeixen als tallers d'intervenció en tabaquisme d'Atenció Primària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.