cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Pastor repta l'oposició a denunciar els convenis urbanístics als jutjats

Els partits es mostraren «sospitosos» i denunciaren «poca transparència»

El batle de Manacor, Antoni Pastor, reptà ahir ALM-UM i el PSOE a denunciar als jutjats els convenis urbanístics que subscriurà la Sala i que seran inclosos en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). El pacte té la intenció de lliurar aquest document a l'oposició aquest mes de juny.

El batle feia referència a la denúncia d'ALM-UM que en un comunitat titllà de «sospitosa l'actitud gens transparent de no voler mostrar el PGOU fins quinze dies abans del ple de l'aprovació inicial». També es feia ressò de les crítiques del PSOE que, en referència al conveni urbanístic del passeig Ferrocarril, fou contundent quan advertí que «beneficiarà els especuladors de sempre».

Davant aquestes «insinuacions», el batle declarà que «si hi ha qualque dubte, els jutjats són molt a prop». «El que interessa a la gent és que s'aprovi el pla general i que no es preocupin que el mostrarem tot i amb total transparència», apuntà Pastor.

Tot plegat feia referència als convenis urbanístics que signarà el pacte. Un d'ells fou revelat la setmana passada per Diari de Balears . Es tracta de la reclassificació de més de 250.000 metres quadrats de sòl rústic com a residencial on els propietaris hi podran fer més de 800 habitatges. A canvi, la Sala en rebrà 10.000 quadrats pel nou col·legi i 3.000 per completar els 13.000 de què ja disposa pel recinte firal i l'auditori.

L'altre el signarà a la Torre dels Enagistes. Tal com féu amb el del Ferrocarril, Pastor tampoc volgué donar detalls. A aquest indret els propietaris beneficiats de la reclassificació cediren terrenys per a equipaments esportius.

A tot això, Pastor volgué deixar clar que aquestes dues zones de creixement residencial que marcarà el PGOU «són les mateixes que ja foren grafiades en el pla general la passada legislatura -quan governava ALM-UM- perquè els llocs eren els més coherents».

D'altra banda, en matèria d'educació digué: «No ens vàrem trobar res fet i a finals de legislatura es veurà tot el que hem fet».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.