cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
29°

Prop del 3 per cent dels alumnes són víctimes de maltractaments

El comissionat contra la violència escolar diu que «la conflictivitat és baixa»

Experts espanyols, del Centre Reina Sofia per a l'Estudi de la Violència, i europeus calculen que entre el 3 i el 5 per cent dels alumnes del Vell Continent pateixen maltractaments dins l'entorn escolar. De moment, no hi ha dades precises d'aquesta situació a Balears, tot i que una aproximació realitzada fa poc revelava que no és pitjor que en el conjunt de l'Estat i de la Unió Europea (UE). A més, el Govern ha encarregat un estudi exhaustiu a 72 centres per conèixer en profunditat la realitat de la violència escolar a les Balears.

En qualsevol cas, el I Congrés de Convivència i Escola de Balears, que es durà a terme entre el 28 i 30 de setembre, permetrà definir quina és la situació de l'assetjament a les aules a les Balears i plantejar solucions locals i globals. Així ho va anunciar ahir el comissionat de l'Observatori per a la Convivència Escolar en els Centres Educatius de les Illes Balears, Jordi Llabrés, durant la presentació de l'esdeveniment.

Llabrés, que creu que «la conflictivitat a les escoles és baixa», va informar que a la cita han estat convidats els experts mundials en violència a l'àmbit escolar.

Entre els ponents, han confirmat la seva assistència Dan Olweus, de la Universitat de Bergen (Noruega); María José Día Aguado, de la Universitat Complutense (Madrid); Peter Smith, de la Universitat de Londres, que parlarà de l'assetjament escolar a través d'internet; Mona O'Moore, de la Universitat de Dublín; Catherine Blaya, directora de l'Observatori Europeu de la Violència Escolar (França). A més, per part de la UIB també hi participarà Rosabel Rodríguez.

Finalment, Erling Roland, de la Universitat d'Stavanger, presentarà el programa «Zero».

El congrés, que oferirà prop de 500 places, té un pressupost de 60.000 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.