nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Creix la indignació dels afectats pel cas Afinsa i Fórum Filatélico

Ausbanc estima en 4.500 els afectats a Balears pel presumpte frau

La indignació va ser la nota predominant entre els prop de 300 afectats pel presumpte frau d'Afinsa i de Fórum Filatèlic que ahir es reuniren a la seu del Col·legi d'Advocats de Palma, convocats per l'Associació d'Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc).

Carlos Hernández, lletrat de l'associació esmentada, afirmà que fins a 4.500 persones podrien haver estat víctimes de la presumpta estafa a les Illes i assegurà que, si bé la màxima responsabilitat jurídica és del Ministeri, el Govern balear, competent en matèria de Consum, «hi podria intervenir amb ajudes o amb subvencions».

Francisco de Juan Plaza, pensionista, no sap si recuperarà els 20 milions de pessetes que havia invertit a Fórum Filatélico. Considera que «Espanya és un país de lladregots, de dalt a baix de la piràmide» i qualifica de «vergonyosa» la situació.

José Luis no vol especificar quants de doblers hi ha perdut la seva família. Tanmateix, no pot contenir la ràbia: «Això és una república 'bananera'».

Isabel Estebánez García denuncia que «la seva mare ho ha perdut tot. Els estalvis de tota la vida, els estalvis d'una dona que cobra una pensió de viudetat ridícula, perquè les dones aquí, quan queden viudes, passen fam i han d'estalviar, no per cobdícia sinó per seguretat».

«L'estafa més important en la història d'Espanya, amb 350.000 afectats i amb 6.000 milions de pessetes en joc és una obra d'enginyeria», afirmà el lletrat Carlos Hernández. A més, assegurà que «el camí que s'ha de recórrer no pot deixar l'afectat en darrer lloc».

«Ningú no ha dimitit a hores d'ara, tot i que almanco Fernando Puig, subsecretari d'Estat de Sanitat i Consum; i Àngeles María Heras, directora general de Consum, ho haurien d'hagut fet. Quant a les associacions de consumidors, Hernández afirmà que ni l'OCU ni ADICAE han interposat cap queixa formal davant de l'Institut Nacional de Consum. Ara no s'hi val, sortir com els estudiosos per dir que ja havíem avisat la gent. El cert és que no avisaren més que els seus subscriptors i han estat deslleials amb tots vostès», assegurà.

Quant al finançament, Hernández afirmà que «l'ajuda de 2 milions d'euros destinada a les associacions, surt a 5'67 euros per afectat. La veritat és que aquest sistema de subvencions donarà com a resultat unes associacions adinerades i uns consumidors arruïnats. A més el camí legal que plantegen té trampa, i ja sabem com i quan acaba».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.