algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Comerciants del centre de Palma denuncien una onada de delictes

Els afectats diuen que la situació es inaguantable i volen més vigilància

G.P./P.M. Palma.
«Estam farts, no podem treballar tranquils perquè cada dia hi ha robatoris i ha arribat un moment que no sabem el que hem de fer». Una representació de comerciants del centre històric de Palma exigí ahir més vigilància policíaca per a la zona perquè «últimament ens estan destrossant a robatoris, a nosaltres i als nostres clients», i «és una situació que no es pot aguantar».

«Quan passa alguna cosa avisam la Policia i vénen de seguida, però el mal ja està fet i no val la pena denunciar perquè perds el temps i aquesta gent (els delinqüents) l'endemà és al carrer. Ha arribat un punt en el qual estam indefensos», explicava ahir una de les perjudicades.

El responsable d'un bar ubicat al costat de la plaça del Mercat afirmà: «Els carteristes són per aquí cada dia, els clients s'asseuen i deixen la bossa o les seves coses a la cadira del costat. Si no vas alerta cada dia roben alguna cosa. Hem d'estar vigilant i avisant els clients que vagin alerta».

«A alguns dels lladres ja els coneixem, creim que la majoria són marroquins, algerians o romanesos, però n'han vingut de nous des que ha començat el bon temps», matisà l'amo d'una botiga situada a la costa del Teatre Principal. «Ahir mateix (per divendres) entraren dues al·lotes a la botiga i mentre una li obria la motxilla a un client, l'altra intentava endur-se dues camisetes».

«I així cada dia, aquí, a la plaça Major, Marquès del Palmer, Sant Miquel, per tot el centre històric, i no és normal», afegí el comerciant.

La propietària d'una botiga dedicada a la venda de sabates explica com actuen els lladres: «Esperen que la tenda estigui plena, si no hi ha gent no entren. Van ben vestits i seuen al costat dels clients que es proven alguna cosa i li treuen la cartera. Estan robant a la gent dins de les botigues. No sé fins on arribarem», conclogué.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.