algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Caldera preveu 7.000 nous llocs de feina gràcies a la llei de dependència

El ministre insinua que l'Imserso ha salvat la temporada d'hivern


El ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, anuncià ahir que quan la llei de la dependència s'estigui aplicant a ple rendiment -en 5 i 6 anys- Balears rebrà 100 milions d'euros anuals per aplicar-la i es generaran uns 7.000 llocs de feina.

El ministre, que ahir presentà a Palma el text legal, garantí que el nombre de dependents de les Illes «serà el que consideri la comunitat autònoma, ja que d'ella depenen els equips de valoració». En aquest sentit, qualificà de «debat ridícul» el que protagonitzaren Administració central i Govern balear fa uns mesos a propòsit de l'esmentada quantificació.

Madrid havia xifrat el nombre de dependents en 26.000, mentre que la consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig, parlava de 56.000. Caldera insistí que la llei de dependència reconeix un dret universal, exigible davant els tribunals, que garanteix places residencials o servei d'ajuda a domicili en tot el territori estatal.

En relació al pressupost de la normativa, el titular de Treball i Afers Socials recordà que els 10.000 milions d'euros anuals prevists s'invertiran a tot l'Estat a partir del 2007, quan està prevista l'aprovació de la llei al Congrés. Durant el present exercici, hi haurà una sèrie de partides de transició, en base a les quals a Balears li pertoquen 3 milions d'euros.

Caldera també advertí que totes les despesses que generi l'aplicació de la norma es finançaran al 50 per cent per Madrid i pel Govern autonòmic. El ministre es va referir a més als viatges de les persones majors, organitzats per l'Imserso, i que han suposat l'hivern del 2005 l'arribada de 200.000 ciutadans a les Illes. Amb aquestes xifres a la mà, Caldera insinuà que aquests viatges han salvat la temporada turística.

El representant del Gabinet Zapatero es va referir així mateix a la reforma laboral que l'Executiu central ha posat en marxa, i recordà que amb les noves mesures «el contracte estable i indefinit serà més barat». Per acabar, Caldera al·ludí a la «millora» de la situació dels treballadors fixos discontinus de Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.