algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
14°

L'OCB demanarà a Estaràs que Fiol «no liquidi l'ensenyament en català»

De fet, l'entitat reclama que Educació retiri o consensuï el decret trilingüe

L'Obra Cultural Balear (OCB) demanarà a la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, que «aturi la bogeria que representa liquidar l'ensenyament en català», referint-se al darrer decret impulsat pel conseller Francesc Fiol.

La nova norma que promou la Conselleria d'Educació i Cultura obliga els centres que vulguin implantar un model d'ensenyament trilingüe a reduir les hores de classe impartides en català al 40 per cent del temps lectiu. Fins i tot permet que alguns centres sols facin un terç de les hores de classe en català.

Davant això, l'OCB recorda que «és una bogeria liquidar una norma que té el suport del conjunt de la comunitat educativa», en referència al decret de mínims, que fixa que almenys un 50% de les classes s'han de fer en català i que ja no serà d'obligatori compliment.

A més, l'OCB considera que «el decret contradiu la Llei de Normalització Lingüística, que defensa que el català és l'idioma propi de l'ensenyament i impedeix que es facin passes enrere en la normalització de la llengua».

Finalment, l'entitat opina que «impulsar l'ensenyament de les llengües no pròpies de les Balears no pot ser una excusa per atacar la llengua catalana» i que «el decret Fiol té com a únic objectiu reduir el nombre d'hores de català a les escoles de les Illes Balears». Per això, l'entitat reclama al Govern que «rectifiqui i consensuï el contingut de la norma amb les entitats socials».

Per la seva part, la dirigent de l'STEI, Neus Santaner, va reaccionar ahir al comunicat del Govern en què afirmava que no imposa el decret i que aquest té unanimitat pel que fa al repartiment de les llengües. Quant a això, Santaner va manifestar que «el Govern fa servir la mentida com a estratègia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.