algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

El Consell prorrogarà la concessió del túnel cinc anys més, fins el 2021

Així evitarà pagar una indemnització de 8 milions a la concessionària

La Comissió Informativa del Consell de Mallorca aprovà ahir, amb els vots de PP i UM, prorrogar la concessió del túnel de Sóller a l'empresa explotadora, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), per un període de cinc anys i mig més. Així, la concessió que s'esgotava l'any 2016 es mantendrà fins al 2021.

La decisió del Consell, que el ple del cinc de juny haurà de ratificar, es produeix arran de la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), que obliga a pagar gairebé vuit milions d'euros a l'empresa adjudicatària. En lloc d'abonar aquesta indemnització, el Consell ha negociat amb l'empresa per substituir la compensació per una ampliació de la concessió.

Els fets es remunten a l'any 1998, quan FCC presentà un recurs per demanar una compensació pels canvis en els projectes, el retard en l'obertura del túnel, el pagament d'interessos i el lucre cessant. El recurs s'interposà contra el Govern, que era llavors l'administració competent en matèria de carreteres perquè encara no s'havia fet efectiva la transferència. El Govern ha recorregut la sentència al Tribunal Suprem.

En la comissió informativa d'ahir, PP i UM votaren a favor d'allargar la concessió per un termini de cinc anys i mig, tal com havien proposat els tècnics; PSIB i EU-EV s'hi abstingueren, mentre que el PSM hi votà en contra.

El portaveu nacionalista Antoni Alorda advertí que el Govern és el responsable d'aquesta situació i, per tant, hauria de ser ell qui pagàs la indemnització. A més, recordà que «el PP es quedà 50 milions de pessetes -referint-se al cas túnel- que encara no ha tornat i, com a mínim, hauria de pagar la primera lletra».

Per altra banda, demanà un compromís de l'empresa perquè es retornin els doblers en cas que el Suprem donàs la raó al Govern. Segons el conseller de l'oposició, seria desitjable que un futur conveni de carreteres servís per rescatar el peatge d'aquesta carretera abans que per fer-ne de noves.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.