muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Els partits defensen la seva protesta davant la paràlisi de Medi Ambient

PSM, EU i ERC exigeixen a Narbona que restableixi el domini públic a la Costa dels Pins

LL.P./R.G./EFE.Palma.
El PSM, EU-Els Verds i ERC reivindicaren ahir el seu dret a protestar públicament i exigir el compliment de la llei davant l'ocupació del domini públic que suposa la piscina que utilitza Pedro J. Ramírez a la Costa dels Pins.

A més d'això, les tres formacions recordaren la necessitat de les seves actuacions davant la paràlisi administrativa del Ministeri de Medi Ambient per resoldre aquesta irregularitat territorial «manifesta» a la costa.

Els partits recorden que representants seus participaren l'estiu en un acte de protesta davant aquesta piscina i es mostraren contraris a la decisió de la jutgessa de Manacor d'elevar al Tribunal Suprem la causa perquè observa indicis de criminalitat en l'actuació del diputat al Congrés d'ERC Joan Puig, que participà en l'acte. S'ha de recordar que el jutjat número 4 de Manacor instrueix les diferents denúncies interposades després del forcejament entre el personal de seguretat de Pedro J. Ramírez i diferents persones que intentaren accedir a la zona de domini públic ocupada.

«Reivindicam el dret dels diferents partits polítics a denunciar totes aquelles accions i actuacions que no compleixen la legalitat vigent», digué ahir Miquel Rosselló, portaveu d'EU-EV.

De la mateixa opinió fou el secretari general del PSM, Gabriel Vicens, qui considerà «injustificable que des del Govern socialista de Madrid, des del Ministeri que presideix Cristina Narbona, no es faci complir la Llei de costes, retirant la concessió totalment irregular d'una vegada per totes». «Seria un error gravíssim dificultar la reivindicació i aturar la veu dels partits polítics que únicament demanen restablir la legalitat», afegí el dirigent.

Fonts d'ERC insistiren ahir en la tranquil·litat del seu diputat Joan Puig, perquè «el Suprem demostrarà que qui incompleix la llei és Pedro José Ramírez i la seva piscina il·legal».

Per altra banda, la diputa mallorquina del PP al Congrés, Maria Salom, qualificà de «molt greu» que la jutgessa hagi observat indicis de criminalitat en la conducta del parlamentari d'ERC. En una compareixença en el Congrés, considerà aquest fet «vergonyós» i indicà que el seu grup tornarà a demanar a la Comissió de l'Estatut del Diputat que estudiï el tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.