algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Bateria d'acusacions entre PP i oposició per l'afer de Son Espases

La ubicació del futur hospital centrà el debat polític al ple d'ahir

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament pensen que «la notícia sobre una possible compra de la finca de Son Espases per part de l'expresident Cañellas a mitjan 2003 confirmaria que ja en aquella data llunyana es trià aquesta finca com a ubicació per al futur hospital, sense que Cort tengués en compte cap altra possible situació».

PSOE, EU-EV i PSM consideraren que aquest fet «s'afegeix al munt de mentides que el tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, ha dit sobre l'afer de l'hospital».

Tots els partits polítics de l'oposició demanaren durant el ple ordinari d'ahir la dimissió de De Santos. Els arguments que utilitzaren foren: el preu pagat per la finca de 7,2 milions d'euros, en lloc dels 2,9 en què estava valorada per un peritatge judicial; les converses no confirmades -segons l'oposició- del regidor amb el Ministeri de Defensa per tal d'ubicar l'hospital a la Base General Asensio i, en darrer lloc, la dita notícia sobre la possible compra de Son Espases per part de Cañellas.

El cap d'Urbanisme sortí de les crítiques dient que «la hipotètica compra de Cañellas no fou a mitjan 2003 sinó a finals, quan ja estava triada la ubicació definitiva».

La batlessa, per la seva part, ratificà la confiança que té dipositada en De Santos. «Ha fet les coses ben fetes i no dimitirà!», digué Catalina Cirer.

Grosske (EU-EV) indicà que la implicació de Cañellas en l'afer era a causa de «les bregues entre les diferents famílies polítiques». Cirer digué: «L'expresident mai no dirà res que ens pugui perjudicar».

«Vosaltres no trobau arguments per tomar-me i vos dedicau a dir mentides», continuà defensant-se De Santos. Llavors afegí: «Qui ha esguerrat l'entorn de La Real han estat els vostres partits quan governaven al Consell i donaren el consentiment per urbanitzar Son Serra Parera». El regidor explicà que en aquesta urbanització es permet la construcció d'habitatges de quatre altures i que «és precismanet això el que oculta el monestir».

Pere Muñoz (PSM) acusà el PP de qualificar la Plataforma Salvem la Real com «d'antihospital». «Tant el PSM com la Plataforma sempre hem cregut en la necessitat d'un hospital. El tema sanitari ja hauria d'estar resolt i heu estat vosaltres que hi heu posat traves», apuntà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.